Filteren

Vitamines

Vitamines worden ingezet bij ziektes en vlak na een ziekte voor de verbetering van de algemene gezondheid. Vitamines dragen bij aan de groei en als ondersteuning van het immuunsysteem van het pluimvee, bijvoorbeeld tijdens de rui. Een tekort aan vitamines kan gezondheidsproblemen opleveren.

In onze kippen apotheek kun je verschillende vitamines vinden, in korrel en in vloeibare vorm. Voor onze producten uit voorraad geldt voor 21:30 uur besteld, is de volgende dag in huis.

Meer informatie over Vitamines

Wanneer geef je je kippen vitamines?

Je geeft kippen vitamines wanneer ze niet lekker in hun vel zitten. Zieke en ruiende kippen kunnen wel wat extra vitamines gebruiken. Een medicijn of antibioticakuur is een aanslag op het lichaam en met vitamines is de kans groter dat de kippen er weer bovenop komen.

De belangrijkste vitaminen voor kippen

  • Vitamine A: helpt voor een betere werking van de slijmvliezen, groei en gezichtsvermogen bij kippen. Bij luchtwegproblemen kan vitamine A een goede ondersteuning zijn.
  • Vitamine B1, B2, B6, B12: helpen bij het verteren van voer en ondersteunen het zenuwstelsel van kippen.
  • Vitamine C: wordt aangemaakt door de kippen zelf en opgeslagen in de lever. Vitamine C verhoogt de weerstand en kan bijgegeven worden na een stressvolle periode.
  • Vitamine D3: helpt bij het vormen van het skelet, snavel, nagels en eischalen. Bij een tekort aan Vitamine D3 lopen de kippen risico op vervormingen in het skelet. Bij jonge kuikens kan dit erg effectief zijn.
  • Vitamine E: helpt bij een goede vruchtbaarheid van de hanen en ondersteunt de werking van het zenuwstelsel.
  • Vitamine K: zorgt voor een goede bloedstolling. Bij een tekort aan vitamine K kunnen er inwendige bloedingen ontstaan in de darmen, spieren en lever.

Multivitamine voor kippen

Multivitamine is een verzameling van alle nodige vitamines. Op deze manier krijgen je kippen alle vitamines binnen zonder dat je het zelf hoeft samen te stellen. Koudijs Vitamines is een gebalanceerde multivitaminen voor je kippen, zodat je zeker weet dat ze niets tekort komen!

Vitamines voor kuikens

Vitamines zorgen ervoor dat kuikens goed groeien en zich ontwikkelen tot een gezonde, volwassen kip. Naast de vitamines die alle kippen nodig hebben, zijn er twee soorten vitamines die absoluut niet mogen ontbreken in het dieet van de kuikens: vitamine A en E. Vitamine A bevorderd de groei en vitamine E zorgt voor een goed immuunsysteem. Het vitamine preparaat A-D3-E van Klaus is daarom onmisbaar bij een gezonde groei van kuikens.    

Vitamines voor kippen in de rui

Een keer per jaar gaan kippen in de rui. Soms hebben ze moeite hier doorheen te komen. Ook zijn ze vatbaarder voor ziektes tijdens dit proces. Je kunt ze een handje helpen met speciale vitaminepreparaten voor de rui.

Knoflook geven aan kippen

Knoflook is niet alleen voor mensen heel gezond, maar ook voor kippen. Knoflook bevat antioxidanten die een bloedzuiverende werking hebben. Doordat het bloed gezuiverd wordt, is het lichaam beter bestand tegen wormen en luchtweginfecties. Maar let op: houd je aan de dosering, te veel knoflook kan zorgen voor bloedarmoede. Knoflookolie van Klaus is bij ons erg populair.

Appelazijn voor kippen

Appelazijn is een natuurproduct en heeft door de samenstelling van goede bacteriën een positief effect op het lichaam van de kip (en de mens). Appelazijn voor kippen werkt ontsmettend, tegen krampen en is schimmelwerend.

Zeewier voor kippen bevat vitamine en mineralen

Geef kippen zeewier als aanvullend diervoeder. Zeewier is een natuurproduct en zit vol met mineralen, aminozuren, vitaminen en spoorelementen die de gezondheid van kippen bevorderen.