Darmproblemen

Darmproblemen bij kippen kunnen verschillende oorzaken hebben. Coccidiose, wormen en stress zijn de grootste veroorzakers van een onrustig darmstelsel. Maar ook slechte en natte voeding kan leiden tot diarree bij kippen. Is het alleen diarree, dan kun je overgaan op een middel wat bijdraagt aan de verbetering van het darmstelsel zoals Ropa Poultry.

Bij een ziekte zoals coccidiose of een besmetting van wormen zijn er krachtigere middelen nodig. In onze kippenapotheek hebben we producten voor je klaargezet die de darmproblemen verhelpen. Voor 21:30 uur besteld, is morgen in huis.

Meer informatie over Darmproblemen
Tonen als Grid List

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Mestonderzoek bij kippen

Er gebeurt veel in de darmen van dieren. Darmen zijn gevoelig en zomaar een bestrijdingsmiddel gebruiken zonder dat je zeker weet om welke ziekte het gaat, kan nadelige gevolgen hebben. Om een duidelijk beeld te krijgen waar de kippen last van hebben kun je het beste een mestonderzoek uitvoeren.

Coccidiose bij kippen

Coccidiose bij kippen wordt veroorzaakt door de darmparasiet Eimeria. Coccidiose komt redelijk vaak voor bij kippen en uit zich in diarree, in ergere gevallen zelfs met bloed. Coccidiose dient behandeld te worden, omdat de parasiet niet vanzelf weer weggaat. Kippen kunnen dusdanig verzwakken dat ze eraan overlijden. Een effectief middel is Koudijs anti coccidiose.

Wormen bij kippen

De meeste wormsoorten nestelen zich in de darmen van kippen en ander pluimvee en planten zich daar ook voort. Sterke dieren kunnen er tegen bestand zijn, maar zwakke dieren kunnen er aan dood gaan. Omdat wormen zich snel kunnen verspreiden onder de gehele kippenpopulatie, kun je nieuwe dieren het beste testen door mestonderzoek of preventief tegen wormen behandelen voordat je de nieuwe kippen bij de groep zet.

Diarree bij kippen

Kippen met diarree drogen snel uit en vermageren in een korte tijd, omdat de darmen niets vast kunnen houden. De ontlasting is vloeibaar. Diarree kan meerdere oorzaken hebben. Daarom is het belangrijk altijd uit te zoeken wat de oorzaak van de diarree bij de kippen is. Ropa Poultry zorgt voor een algehele verbetering van het darmstelsel, zodat je kippen snel van de diarree af zijn.

Het voorkomen van darmproblemen

Gebalanceerd kippenvoer is de basis voor een gezond darmstelsel. Maar ook een schoon kippenhok helpt om darmproblemen te voorkomen. Kippen die van nature al wat zwakker zijn, kunnen gebaat zijn bij wat extra vitamines ter ondersteuning. Stress is een veel voorkomende oorzaak van darmproblemen. Het lichaam is dan te veel van slag om het voer goed te kunnen verteren en verwerken. Probeer stressvolle situaties te vermijden.