Drinksystemen

Een drinksysteem voor kippen of ander pluimvee geeft een groot gemak. Je kunt meerdere aansluitingen in een kippenhok of meerdere hokken met één reservoir op elkaar aansluiten. Drinksystemen werken op lage druk, direct op een kraan aansluiten werkt daarom niet. Door er een drukverlager of reservoir tussen te zetten kan het wel! Onderaan deze pagina leggen we de basis uit.

Meer informatie over Drinksystemen
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 69

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 69

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een drinksysteem voor kippen aansluiten

Een korte uitleg en wat je nodig hebt voor het aanleggen van een drinksysteem voor kippen, vind je hieronder. Voor een basis drinksysteem voor pluimvee heb je de volgende onderdelen nodig:

 1. Een reservoir of vlotterbak.
 2. Slangtule/slangaansluiting om op de vlotterbak of het reservoir aan te sluiten.
 3. Slang, om alles te koppelen. De standaard is de 9mm slang, die past op bijna alles.
 4. Eventueel: koppelstukken en kogelkraantjes om het af te sluiten.
 5. Drinkbakjes of nippels. Altijd minimaal 2 voor de zekerheid. Per drie kippen adviseren wij één drinkbakje.

Het beste sluit je altijd twee drinkbakjes per kippenhok aan. Mocht het voorkomen dat er een drinkbakje verstopt raakt, dan hebben de kippen nog een reserve drinkbak waar ze het verse drinkwater uit kunnen nuttigen. Hang het reservoir niet hoger dan twee meter anders wordt de druk te hoog en zullen de drinkbakken gaan lekken. Afhankelijk van de lengte van de kip hang je de drinkbakjes op de gewenste hoogte op.

Heb je hierna nog vragen over het aansluiten van een drinksysteem dan helpt onze klantenservice je graag verder.

Leidingen drinksysteem schoonhouden

Uit test is gebleken dat oregano-oplossingen bij kunnen dragen aan het schoonhouden van de leidingen van een drinksysteem voor kippen. Met deze oplossing wordt een soort beschermlaag aan de binnenkant van de wand gelegd dat de slangen schoon houdt. Ropapoultry complete is hier een goed voorbeeld van. Gebruik je al enige tijd een drinksysteem en ga je later Ropapoultry gebruiken, dan laat het vuil eerst los waardoor het lijkt alsof het systeem verstopt raakt. Door met de hand de nippels te bewegen komt het vuil uit het drinksysteem.

Drinksysteem voor kuikens

Voor kippenkuikens maar ook bij kuikens van andere pluimvee soorten, biedt een drinksysteem uitkomst. De bakjes zijn klein waardoor de kuikens er niet in kunnen verdrinken. Met een drinksysteem met drinknippels houd je het drinkwater altijd het schoonst, waardoor er minder kans op ziektes zijn.

Een drinksysteem in de winter

Een nadeel van een drinksysteem is dat het bijna onmogelijk is om het geheel vorstvrij te houden. Je kunt de slangen isoleren met isolatiemateriaal die ook voor verwarmingsbuizen worden gebruikt, maar de drinkbakjes of nippels kunnen, behalve als je de ruimte verwarmt, niet vorstvrij gehouden worden. Omdat het slechts enkele dagen koud is in Nederland kun je deze dagen prima opvangen met een simpele bajonetdrinker van 3L en een 20cm drinkbakverwarmer of één van onze andere kippendrinkbakken.