Drinksystemen

Een drinksysteem is een ideale oplossing als je jouw kippen automatisch van vers drinkwater wilt voorzien, elke dag opnieuw. Bijna alle drinksystemen voor kippen werken op lage druk. Dit betekend dat je ze niet direct op de kraan kunt aansluiten en er altijd een drukverlager of reservoir nodig is om het systeem compleet te maken. Het aansluiten van een drinksysteem is eenvoudig en je kunt er alle kanten mee op. De onderdelen sluit je zonder problemen op elkaar aan.

Kippenhuis.nl heeft een groot assortiment drinksysteemonderdelen wat direct uit voorraad leverbaar is. Alles uit voorraad wordt dezelfde dag nog verzonden als het voor 21:30 uur besteld wordt.

Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 56

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 56

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een drinksysteem voor kippen aansluiten

Een korte uitleg en wat je nodig hebt voor het aanleggen van een drinksysteem voor kippen, vind je hieronder. We hebben ook een uitgebreide uitleg over het aansluiten van een drinksysteem voor kippen. Neem daar zeker even een kijkje als je advies nodig hebt. Wat heb je nodig (in volgorde):

 1. Een reservoir of vlotterbak.
 2. Slangtule/slangaansluiting om op de vlotterbak of het reservoir aan te sluiten.
 3. Slang, om alles te koppelen. Meestal is dat een 9mm PVC slang.
 4. Eventueel: koppelstukken en kogelkraantjes om het af te sluiten.
 5. Drinkbakjes of nippels. Altijd minimaal 2 voor de zekerheid. Per drie kippen adviseren wij één drinkbakje.

Het beste sluit je altijd twee drinkbakjes per kippenhok aan. Mocht het voorkomen dat er een drinkbakje verstopt raakt, dan hebben de kippen nog een reserve drinkbak waar ze het verse drinkwater uit kunnen nuttigen. Hang het reservoir niet hoger dan twee meter anders wordt de druk te hoog en zullen de drinkbakken gaan lekken. Afhankelijk van de lengte van de kip hang je de drinkbakjes op de gewenste hoogte op.

Leidingen drinksysteem schoonhouden

Uit test is gebleken dat sommige oregano-oplossingen bij kunnen dragen aan het schoonhouden van de leidingen van een drinksysteem voor kippen. Met deze oplossing wordt een soort beschermlaag aan de binnenkant van de wand gelegd dat de leidingen schoonhoud. Ropapoultry complete is hier een goed voorbeeld van. Gebruik je al enige tijd een drinksysteem en ga je later Ropapoultry gebruiken, dan laat het vuil eerst los waardoor het lijkt alsof het systeem verstopt raakt. Door met de hand de nippels te bewegen komt het vuil uit het drinksysteem.

Drinksysteem voor kuikens

Voor kippenkuikens maar ook bij kuikens van andere pluimvee soorten, bied een drinksysteem uitkomst. De bakjes zijn klein waardoor de kuikens er niet in kunnen verdrinken. Met een drinksysteem met drinknippels houd je het drinkwater altijd het schoonst, waardoor er minder kans op ziektes zijn.

Een drinksysteem in de winter

Een nadeel van een drinksysteem is dat het bijna onmogelijk is om het geheel vorstvrij te houden. Je kunt de slangen isoleren met isolatiemateriaal die ook voor verwarmingsbuizen worden gebruikt, maar de drinkbakjes of nippels kunnen, behalve als je de ruimte verwarmt, niet vorstvrij gehouden worden. Omdat het slechts enkele dagen koud is in Nederland kun je deze dagen prima opvangen met een simpele bajonetdrinker van 3L en een 20cm drinkbakverwarmer of één van onze andere kippendrinkbakken.