Uitkomstmachines

Door een uitkomstmachine naast een broedmachine te gebruiken kun je elke vier dagen eieren uitbroeden met maar twee machines.  Na het broedproces verplaats je de eieren naar de uitkomstmachine voor het uitkomen. De waardes in beide apparaten hoef je nooit meer aan te passen en de broedmachine blijft schoon waardoor er minder kans is op ziektes. 

Meer informatie over Uitkomstmachines
Tonen als Grid List

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Waarom kiezen voor een uitkomstmachine?

Kippeneieren en eieren van ander pluimvee uitbroeden gebeurt in twee fases. Hierin verschilt de luchtvochtigheid, het keren van de eieren en soms de temperatuur. Voor kippen is de verdeling zoals hieronder. Bekijk voor ander pluimvee de tabel in de broedgids:

 • Fase 1: In de eerste 18 dagen stel je de temperatuur af op 37.7, de luchtvochtigheid tussen de 45 en 55% en is het verstandig om de eieren minimaal 3 keer per dag te keren.
 • Fase 2: Op dag 19 stop je met keren en breng je de luchtvochtigheid omhoog naar minimaal 65%. Als je dit goed doet, komen de eieren uit op dag 21-22.

Juist voor het verschil in die 2 fases is een uitkomstmachine handig. Kippen stoppen immers niet met leggen en je kunt de broedeieren het beste zo kort mogelijk bewaren. Een uitkomstmachine is handig voor hobbyisten & fokkers die een grote hoeveelheid eieren uitbroeden en elke week opnieuw eieren willen inleggen. Je kunt zo met twee machines, elke 4 dagen eieren uit laten komen. Ook houd je de broedmachine zo schoon.

Wanneer leg je eieren in de uitkomstmachine?

Drie dagen voor het uitkomen van de broedeieren leg je ze in de uitkomstmachine. Deze staat ingesteld op andere waardes die ervoor zorgen dat de eieren uit kunnen komen.

Het reinigen van een uitkomstmachine

Naast dat je doorlopend eieren kunt inleggen in de broedmachine bij gebruik van een uitkomstmachine, heb je als voordeel dat de broedmachine ook niet vies wordt. Na het uitkomen drogen de kuikens op en laten de veertjes los. Ook zullen de kuikens de eerste ontlasting produceren. Een uitkomstmachine die gemakkelijk schoon te maken is, is daarom erg handig. Gebruik hiervoor reiniger van Brinsea om de uitkomstmachine vrij te houden van ziektes.