Kippenvoer

Voer voor kippen: Je hebt hoofdvoer en aanvullend kippenvoer: Legkorrel, legmeel, 4-granenlegmeel en scharrelmixen zijn hoofdvoer. Granen, granenmixen en gedroogde insecten worden aanvullend voer genoemd. In legkorrel & legmeel zit alles wat kippen nodig hebben. Denk hierbij aan een extra hoeveelheid calcium om dagelijks goede kwaliteit eieren te kunnen leggen. Ben je nieuw? Lees dan de tekst onderaan deze pagina.

Meer informatie over Kippenvoer
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 49

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 49

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welk kippenvoer moet ik nemen?

Kippen zijn leuke en bijzondere dieren! Want als je ze goed verzorgd leggen ze bijna dagelijks een vers eitje. Om deze eieren te leggen hebben kippen speciaal kippenvoer nodig; het zogenaamde legkorrel, legmeel of legvoer. Dit is het hoofdvoer voor kippen en is opgebouwd uit alle benodigde bouwstoffen voor een gezonde kip en voldoende calcium en eiwit om lekkere eieren te kunnen leggen. Alle kippen die onder legkippen vallen hebben dit voer echt nodig! Let hier op bij het kippenvoer kopen. In het kort:

 • Legkorrel, legmeel en legvoer is het hoofdvoer voor kippen en opgebouwd uit alle benodigde bestanddelen voor gezonden kippen en goede eieren.
 • Granen zijn aanvullendvoer is ideaal om het scharrelgedrag te stimuleren. Dit zorgt voor afwisseling en een kleinere kans op verveling (en daardoor pikgedrag).
 • Dierlijke eiwitten van gedroogde insecten is ook aanvullendvoer. Kippen zijn er dol op en het helpt ze hun verenkleed beter te ontwikkelen en extra mooi te houden. Deze kippensnacks zijn een absoluute aanvulling op het menu!

Gemengde hoofdvoeders voor kippen

De keuze is reuze bij het kippenvoer kopen. Naast legvoer als hoofdvoeding kun je ook kiezen voor een complete mix. Die zijn er in verschillende varianten en kunnen bestaan uit legkorrel en graan, of legkorrel, graan en gedroogde insecten en meer. Ook bij dit voer staat aangegeven of het een hoofdvoer of aanvullend voer is.

Maagkiezel en grit hebben kippen ook nodig

Kippen hebben geen tanden maar een spiermaag. Om het kippenvoer te verwerken gebruiken ze hiervoor steentjes (maagkiezel) die ze inslikken en door hun sterke maag samen te trekken maken ze net als een molensteen het voer fijn zodat ze het beter kunnen verteren. In legkorrel en een complete mix zit dit meesstal al verwerkt, toch is het goed om dit altijd extra bij te voeren zodat ze dit naar behoefte kunnen innemen. Grit zijn fijngemalen schelpen en die gebruiken ze om hun calciumbehoefte aan te vullen. Hiermee kunnen ze een sterke eischaal produceren. Een combinatie, of allebei apart is een absolute aanvulling op het kippenvoer in het kippenhok.

Biologisch kippenvoer

Biologisch kippenvoer is vrij van genetisch gemanipuleerde granen, zaden en hun bijproducten. In plaats daarvan worden de granen en zaden biologisch geteeld. Er zit ook geen sojaschroot in, wat in regulier kippenvoer vaak wel zit. Biologisch kippenvoer focust zich op de algehele gezondheid van je kippen en zorgt er daarnaast voor dat je kippen eieren leggen met veel voedingsstoffen en een goede kwaliteit.

Speelgoed voor kippen

Naast een goede kippenvoerbak kun je het kippenvoer ook op een andere manier aanbieden. Kippenspeelgoed is een leuke manier om de kippen bezig te houden en te verwennen. Er zijn verschillende korfjes of speciale voerballen waarmee je de kippen blij kunt maken!