Kippenvoer

Welk kippenvoer geschikt is voor jouw kippen hangt af van hoeveel eieren leggen, welk ras het is en of ze nog kuikens zijn. Geef kuikens kuikenvoer zodat ze goed kunnen opgroeien en geef (leg)kippen legkorrel of legmeel als hoofdvoer, voor sterke en goede eieren. In ons kippenvoer assortiment hebben we naast de standaard legkorrels en granen ook Premium kippenvoer, standaard mixen en biologisch kippenvoer.

Wanneer je net begint met kippen houden en je hebt vragen over het kopen van kippenvoer, aarzel dan niet en neem contact op met onze klantenservice. Voor al onze zakken kippenvoer geldt: op een werkdag bestelt voor 21:30 uur, is morgen in huis.

Meer informatie over Kippenvoer
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 38

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 38

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Biologisch kippenvoer kopen

Biologisch kippenvoer is vrij van genetisch gemanipuleerde granen, zaden en hun bijproducten. In plaats daarvan worden de granen en zaden biologisch geteeld. Er zit ook geen sojaschroot in, wat in regulier kippenvoer vaak wel zit. Biologisch kippenvoer focust zich op de algehele gezondheid van je kippen en zorgt er daarnaast voor dat je kippen eieren leggen met veel voedingsstoffen en een goede kwaliteit. Geef wel altijd kippengrit bij, dit ontbreekt vaak bij biologisch kippenvoer.

Wat houdt een complete mix in?

Een complete mix is een volledig diervoer voor kippen. In de mix zitten alle nodige granen verwerkt, maar ook grit en legkorrels. Voor wie geen zin of tijd heeft om zelf het kippenvoer samen te stellen, is de complete mix een ideale oplossing. Zo heb je de zekerheid dat de kippen worden voorzien van al hun behoeftes. Naast de complete mix bieden een aantal fabrikanten ook premium kippenvoer aan. Hier zitten net wat meer lekkere granen en bijproducten in. Kippen reageren hier beter op en de smaak van het ei en de dooierkleur zal hier positief door veranderen.

Wat is maagkiezel?

Maagkiezel bestaat uit kleine steentjes en bevorderd de spijsvertering van kippen. De spiermaag van een kip dient het eten goed fijn te kunnen malen, dit gebeurt door middel van deze kleine steentjes. Zorg er daarom voor dat je kippen altijd maagkiezel ter beschikking hebben.

Speelgoed voor kippen

Een andere manier om het kippenvoer aan te bieden, is door gebruik te maken van kippen speelgoed. Een voederbal is een leuke manier om kippen te voorzien van hun voeding, het voorkomt verveling en het houdt de kippen lekker bezig!

Kippensnacks

Kippensnacks zijn een lekkere en gezonde aanvulling op het kippenvoer. Bij de kippensnacks heb je de keuze uit vlo kreeftjes, meelwormen, luzerne en maïskolfjes. Kippen zijn er dol op, waardoor de snacks goed gebruikt kunnen worden bij het handtam maken. Door de snacks door de kippenren te strooien wordt het natuurlijk scharrelgedrag ook gestimuleerd, wat verveling weer tegengaat.