Trapbakken

Een trapbak voor kippen is een handige kippenvoerbak. Het voorkomt dat ongedierte zoals muizen, ratten en wilde vogels mee kunnen eten van het kippenvoer. Dit bespaard kosten en stress bij de kippen. Ook is het ingebouwde reservoir ideaal om kippen en ander pluimvee te voorzien van schoon voer als je er zelf even tussenuit wilt en je de buren niet wilt vragen. Per 10-15 kippen raden wij één trapbak aan.

Kippen trapbakken zijn populair en daarom is deze standaard uit voorraad leverbaar. Een trapbak voor kippen voor 21:30 uur besteld is morgen al in huis.

Tonen als Grid List

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

Verschillende maten

Trapbakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De maten worden aangegeven met de inhoud van het voer reservoir. De feed-o-matic heeft vier varianten waarvan de kleinste meer voor krielkippen geschikt zijn en de grootste twee voor gewone kippen.

Krielkippen: de feed-o-matic trapbak 5kg en feed-o-matic 8kg zijn ideaal voor krielkippen. De afmetingen zijn wat kleiner waardoor de kippenvoerbak ook goed in de kleinere kippenhokken past.

Gewone kippen: de feed-o-matic met 12kg inhoud is de meest verkochte trapbak. Met een inhoud voor 12kg kippenvoer kun je gerust een tijdje weg zonder dat je bang hoeft te zijn dat de kippen niet kunnen eten. Voor grote eters is er ook een feed-o-matic met 20kg inhoud.

Kippen aan een trapbak laten wennen.

Kippen leren vrij snel hoe een Trapbak werkt, echter kan het in het begin even wennen zijn. De kippen dienen namelijk te ontdekken dat het kippenvoer nu achter een plaatje ligt die pas omhoog gaat als ze zelf op de trede gaan staan. Alle kippen kun je laten wennen aan de trapbak. Zo help je de kippen:

 1. Plaats de Trapbak op een stabiele ondergrond en leg de eerste week een steen op de trede.
 2. Als de kippen niet gelijk door hebben waar ze het voer kunnen halen, kun je ze helpen met het strooien van wat voer rondom  de voerbak.
 3. Haal na een week de steen weg en strooi nog wat voer of snacks op de trede. Observeer je kippen of ze het snappen.

Begrijpen ze het nog niet helemaal? Lok ze dan naar de Trapbak toe en ga zelf op de trede staan. Gooi wat lekkers in de bak en op de trede en wacht totdat je kippen ook op de trede gaan staan. Stap er dan rustig vanaf.

Feed-o-matic

Kippenhuis verkoopt trapbakken van het merk Feed-o-matic. Dit is een in Nederland bedacht en geproduceerde trapbak. Ten opzichte van andere trapbakken is deze uniek. Door gebruik te maken van kunststof voor de trede en andere onderdelen wordt het gebruiksgemak voor zowel de kippen als de kippenhouders vergroot.

Ongedierte voorkomen met een Trapbak

In een open maar ook in een gesloten kippenren zul je al snel ongedierte zien wanneer het kippenvoer vrij toegankelijk is. Ongedierte zoals muizen en ratten geven stress bij de kippen en kun je als je ze ziet in het kippenhok het beste direct bestrijden met vallen of kooien. Met een trapbak ontzeg je het ongedierte de toegang tot het voer. De Trapbak is alleen te bedienen door de kippen zelf en sluit verder het voer af met een stevige klep. Het voer is niet alleen veilig voor ongedierte, maar ook voor regen!