Weegschalen

Met een precisie weegschaal kun je de gewichtsafname van een broedei nauwlettend in de gaten houden. Een ei dient een bepaald percentage in gewicht af te nemen tijdens het broedproces. Dit meet je met een speciale eierweegschaal. Door het ei te wegen kun je het klimaat in de broedmachine beter sturen, waardoor je het uitkomstpercentage van de eieren verhoogt.

Weegschalen uit voorraad en voor 21:30 uur besteld, worden op werkdagen dezelfde dag nog verzonden. Onze klantenservice helpt je graag als je vragen hebt over deze methode.

Meer informatie over Weegschalen
Tonen als Grid List

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Grid List

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Waarom het ei in gewicht dient af te nemen

Een ei verliest, naarmate het embryo ontwikkelt, steeds meer gewicht. Dit komt door de verdamping van het water in het ei, met als gevolg dat de luchtkamer in het ei groter wordt. Het gewicht neemt geleidelijk af tijdens de broedperiode. Neemt het gewicht te veel of te weinig af, dan is de kans dat een ei uitkomt aanzienlijk kleiner. Dit geeft ons de mogelijkheid om hier goed op te sturen.

De luchtvochtigheid meten

De meeste mensen sturen de luchtvochtigheid met een hygrometer. Dit is een simpele methode die niet altijd even effectief is. Als je meer controle wilt, kun je de gewichtsafname met een speciale precisieweegschaal meten zoals in deze categorie.

Luchtvochtigheid sturen met een weegschaal

Door deze methode te gebruiken heb je de grootste controle op je uitkomstresultaten. Afhankelijk van de fokker, verschilt het percentage van het geadviseerde gewichtsafname van het ei. Wij houden 15% aan voor de gehele broedperiode. Het gewicht dient gelijkmatig af te lopen. Gaat het niet volgens schema, dan dien je de luchtvochtigheid te verhogen of te verlagen. Met de digitale weegschaal 100g kun je de eieren nauwkeurig wegen.

Eieren schouwen

Met een weegschaal kun je goed de luchtvochtigheid sturen, maar je kunt niet zien hoe de ontwikkeling in het ei verloopt. Met een schouwlamp krijg je hier wel zicht op. Eieren schouwen geeft je zicht op de bevruchting en geeft je de mogelijkheid om de niet bevruchte eieren te verwijderen om rotten te voorkomen.

Nauwkeurig meten met een weegschaal

Een weegschaal kun je naast het wegen van de eieren ook gebruiken om medicijnen af te wegen. De juiste dosering kan van levensbelang zijn en een precisieweegschaal geeft je meer zekerheid. Het is erg handig om altijd een weegschaal achter de hand te houden!