Vochtregelaars

Met een hygrostaat regel je automatisch de luchtvochtigheid in de broedmachine. De juiste luchtvochtigheid en temperatuur zijn van levensbelang voor de nog uit te broeden kuikens. Een automatische vochtregelaar geeft je de mogelijkheid om tijdens het uitbroeden van de eieren weg te gaan. Sluit een waterpomp of vernevelaar op de hygrostaat aan om het vochtgehalte in de broedmachine op peil te houden.

Bestel je bij ons een vochtregelaar voor jouw broedmachine uit voorraad voor 21:30 uur, dan heb je deze morgen al in huis. Je kunt dan snel beginnen met het zelfbouwen van je broedmachine.

Tonen als Grid List

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Grid List

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Automatische vochtregelaar

Als je zelf een broedmachine bouwt heb je een aantal keuzes te maken. Eén daarvan is de regeling van de luchtvochtigheid in de broedmachine. Een simpele methode is het plaatsen van een bakje water onderin de broedkast en hopen dat je een bakje hebt gekozen met de juiste wateroppervlakte om zo de gewenste luchtvochtigheid te krijgen. Er zijn ook betere oplossingen beschikbaar:

1. De verdamping set
De verdamping set heeft een reservoir en werkt op zwarte kracht. Het is een voordelige oplossing om gemakkelijk en constant het zelfde oppervlakte water in de broedmachine te hebben om zo een constante luchtvochtigheid in de broedmachine te behouden. Je hebt twee versies: de verdamping set van 30cm en de verdamping set van 40cm.

2. Hygrostaat

Voor optimale controle over de luchtvochtigheid in de broedmachine kun je het beste een hygrostaat aansluiten. Hierop kun je de gewenste luchtvochtigheid instellen en dit apparaatje doet de rest. Als de broedmachine te droog is geeft dit apparaat een signaal naar de aangesloten waterpomp of vernevelaar om zo de luchtvochtigheid in de broedmachine te verhogen.

3. Waterpomp of vernevelaar

Voor een volledig automatische regeling van de luchtvochtigheid heb je een naast de hygrostaat, een vochtpomp of vernevelaar nodig die door het signaal van de hygrostaat het water in de broedkast pompt en zo het klimaat in de broedmachine naar wens houd. 

Temperatuur en luchtvochtigheid

Veel thermostaten en hygrostaten zijn uitgerust met een display waarop de temperatuur digitaal is af te lezen. Toch is het handig om het klimaat van de broedmachine in de gaten te houden met een aparte broedthermometer en hygrometer.

 

Kant en klare broedmachines

Bij steeds meer modellen broedmachines zie je een automatische vochtregeling. De Rcom broedmachines zijn hier een goed voorbeeld van. Het instapmodel king suro max is een complete broedmachine met een geavanceerde automatische vochtregeling.