Voederplaatsen

Vogels in je tuin hebben behoefte aan hun eigen voederplaats. Dat kan een plekje op de grond zijn, maar ook op hoger gelegen speciale voerplekken als voertafels of voersilo’s die hangen. Het is belangrijk dat een voerplaats voldoende beschutting biedt en goed te bereiken is voor de vogels. Meer informatie over Voederplaatsen
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 39

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 39

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een goede voederplaats?

De ideale voerplaats is waar vogels makkelijk bij kunnen, voedsel en water aanwezig is en een plek die voldoende beschutting tegen vijanden biedt. Door gebruik te maken van een grote variatie planten met bloemen die in verschillende jaargetijden bloeien, hoe meer vogels er in de tuin voedsel en nestmateriaal kunnen vinden. Elke vogelsoort heeft zo zijn eigen favoriete voerplekken, als je daar rekening mee houdt maak je elke omgeving tot een goede voerplaats.

Waar moet een voederplaats aan voldoen?

Vogels als merels en spreeuwen halen hun voedsel van de grond. Een plek waar je een voerschaaltje neer zet met strooivoer vlakbij een heg is daarom ideaal voor ze. Voor de wat schuwere vogels als winterkoning, roodborst en heggenmus geef je voer het beste op een zeer beschutte plek onder een struik of heg of voertafel met een dakje erboven. Mezen en mussen zijn tevreden met een voertafel, of hangende voersilo’s of pindanetten en -kransen.

Echte boomvogels als spechten en boomklevers moeten door hun bouw kunnen hangen aan een stam op een beschutte plaats. Maak voor deze vogels het voer dan ook vast aan een boomstam. Dat kan een vetbol zijn, maar ook een stammetje waar je vogelpindakaas in voorgeboorde gaten smeert (doe het zelf tip!)

Wanneer geef je het beste voer?

Vogels voer je het beste in de ochtend, en aan het einde van de middag. Dat kan al door je tafelkleed uit te schudden met kruimels van jouw ontbijt. In de ochtend kunnen vogels extra voer goed gebruiken om de dag door te komen. Door aan het einde van de dag nog wat voer te geven, gebruiken vogels dit om zich klaar te maken voor de nacht.

Voederplaats in de winter

De winter is de beste tijd om de vogels te voeren, omdat de voedselbronnen van de vogels voor groot gedeelte verdwenen zijn in de winter. Zorg voor voldoende vers ijsvrij water en hou de strooiplekken en voertafels sneeuwvrij. Strooi niet te veel voer, omdat dit losliggende voer in winter sneller muizen en ratten aantrekt die ook op zoek zijn naar voedsel. Geeft voer dat kan bevriezen (fruit) in zijn geheel. Een appel los op de grond of opgehangen met een touwtje erdoorheen is ideaal.