Vangkooien

Vangkooien kunnen worden gebruikt bij het vangen van klein ongedierte zoals ratten en muizen, maar ook voor het vangen van roofdieren zoals vossen. Een vangkooi is een diervriendelijke manier van ongediertebestrijding bij het kippenhok en kan goed worden ingezet wanneer je vermoed dat roofdieren bij de kippen rondsluipen. Kippenhuis heeft verschillende modellen vangkooien, zowel verzinkt als met poedercoating voor grote en kleine dieren.

De vangkooien van Kippenhuis worden uit voorraad verzonden. Heb je vragen, dan staat onze klantenservice voor je klaar!

Tonen als Grid List

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

Hoe werkt een vangkooi

Een vangkooi heeft één opening aan de voorkant en is aan de achterkant dicht. Je hebt ook vangkooien met aan beide kanten een opening. Vooraan ligt er een gevoelige plaat op de grond die wordt scherp gezet met een pin, deze wordt bevestigd aan de bovenkant van de vangkooi. Zodra er druk op de plaat komt, klapt het deurtje dicht en zit het dier opgesloten. Je kan zelf het deurtje eenvoudig weer omhoogschuiven om het dier te bevrijden.

Verzinkt of verzinkt mét poedercoating

Het verschil tussen een verzinkte vangkooi of een vangkooi met een poedercoating eroverheen, is dat de poedercoating ervoor zorgt dat de vangkooi een meer natuurgetrouwde kleur heeft. Daarnaast wordt de vangkooi ook beter beschermd tegen regen, waardoor het langer mee gaat.

Roofdieren vangen met een vangkooi

Roofdieren bij het kippenhok wil je zo snel mogelijk bestrijden, een vangkooi is hiervoor ideaal. Plaats de vangkooi op de plek waar je ziet dat het roofdier geweest is, vaak is dat in de buurt van het kippenhok. Leg een lekker ruikend lokaas in de vangkooi en zorg ervoor dat deze niet van de zijkanten bereikbaar is. Controleer de vangkooi dagelijks.

Wetgeving

Let er wel op dat niet alle roofdieren met vangkooien gevangen mogen worden, controleer altijd de wetgeving welke soorten toegestaan zijn om te vangen en welke niet.

Steenmarter in het kippenhok

Steenmarters in het kippenhok is een groot drama. Ze zijn ontzettend lenig en kunnen via smalle openingen gemakkelijk bij je kippen en hun eieren komen. De steenmarter klimt beter dan de vos en steelt maar al te graag de kip haar eieren, helaas komt het ook voor dat ze de kippen zelf opeten. Volgens de Flora en Faunawet is het niet toegestaan zelf de steenmarter te vangen, neem hiervoor contact op met een erkende ongediertebestrijder.