Kuikenvoerbakken

Kuikenvoerbakken zijn kleiner en lager dan voerbakken voor volwassen kippen. Kuikens kunnen zo beter bij het voer komen en het is tegelijkertijd veiliger voor de avontuurlijke kuikens. De voerbak blijft hierdoor ook schoner. In ons assortiment vind je kuikenvoerbakken en kuikendrinkbakken gemaakt van sterk en betrouwbaar materiaal waardoor de voerbakjes jaren mee kunnen.

Voor al onze kuikenvoerbakken en andere producten uit voorraad geldt: voor 21:30 uur besteld op een werkdag, is dezelfde dag nog verzonden!

Meer informatie over Kuikenvoerbakken
Tonen als Grid List

18 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

18 producten

Van hoog naar laag sorteren

Het kiezen van een kuikenvoerbak

Welke kuikenvoerbak geschikt is voor je kuikens, is afhankelijk van het aantal kuikens dat je hebt en welk formaat de kuikens hebben. Kuikens hebben de neiging om met zijn allen tegelijkertijd te gaan eten. Zorg er daarom altijd voor dat er meer gaatjes in de kuikenvoerbak zitten dan het aantal kuikens dat je hebt. Het is handig om kleine gaatjes te gebruiken, dat houdt het kuikenvoer schoner.

Kleine kuikens grootbrengen

Voor kuikens van kleine kippenrassen en kwartels is de voersilo 1kg door de lage rand een goede keus. Hang deze voerbak op met een ophangkoord. Dit komt de hygiëne van het voer ten goeden. 

Regelmatig schoonmaken

Kuikens zijn avontuurlijk en onhandig, ze rennen over de voerbakken heen, trappen er bodembedekking in en poepen er ook in. Een kuikenvoerbak dient daarom regelmatig verschoond te worden. Een vieze kuikenvoerbak kan het voer voor de kuikens bederven en het kan de kuikens ook ziek maken. Een kuikenvoerbak die dit tegengaat is de kuikenvoerbak met anti-loopstok.

Kuikenvoer

Kuikenvoer bevat alle bouwstoffen en voedingstoffen die een opgroeiende kuiken nodig heeft. Voer voor kuikens wordt vaak opgedeeld in twee levensfases, afhankelijk per voermerk zijn de lengtes van het geven van het kuikenvoer verschillend.. Op het moment dat je voor een merk kiest is het, het beste om je hier aan te houden.

-          De eerste fase voor de eerste levensweken.

-          De tweede fase tot aan het leggen van het eerste ei.

Kuikenvoer bevat meer eiwitten en vetten dan kippenvoer, het calciumgehalte is juist lager omdat de kuikens nog geen eieren leggen. Kies daarom altijd passend voer voor je kuikens! Houd je de kuikens bij de kippen geef ze dan een apart schaaltje. Volwassen kippen kunnen prima van het voer mee eten, maar probeer kuikens niet te rijk calcium voer te laten eten. 

Een drinkbak voor kuikens

Naast een voerbak voor kuikens, mag een drinkbak voor kuikens niet ontbreken in het kuikenhok. Een kuikendrinkbak is veiliger om te gebruiken dan een kommetje met water. Kuikens staan erom bekend om te verdrinken in hun waterbak, zelfs bij een klein laagje. Mocht de drinkrand alsnog te groot zijn (wat voor kan komen bij kwartelkuikens) probeer dan knikkers of kiezelstenen in de kuikendrinkbak te plaatsen, doe dit niet tot aan de rand. Kippenhuis heeft diverse kuikendrinkbakken beschikbaar.