Kuikenvoerbakken

Een voerbak voor kuikens is lager bij de grond en voorzien van een kleinere opening. Hierdoor wordt er minder voer gemorst en blijft het kuikenvoer schoner. In ons assortiment vind je kuikenvoerbakken gemaakt van sterk en betrouwbaar materiaal waardoor de voerbakjes jaren mee kunnen.

Meer informatie over Kuikenvoerbakken
Tonen als Grid List

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

16 producten

Van hoog naar laag sorteren

Kuikenvoerbak kopen

De juiste maat kuikenvoerbak hangt af van het aantal en de maat van de kuikens. Kuikens hebben de neiging om met zijn allen tegelijkertijd te gaan eten. Zorg er daarom altijd voor dat er meer gaatjes in de kuikenvoerbak zitten dan het aantal kuikens dat je hebt. Het is handig om kleine gaatjes te gebruiken, dat houdt voer schoner omdat kuiken er rustig doorheen zullen lopen als ze de kans krijgen. Bekijk de specificaties van de voerbak om te zien of de hoogte geschikt is.

 • Ophangen: De voersilo met deksel (rood & groen) heeft een zeer lage opstaande rand. Dat maakt deze voerbak geschikt voor de kleinste kuikens. Samen met het ophangkoord kun je naarmate de kuikens groeien de bak steeds iets hoger hangen. Hierdoor blijft het voer schoner.
 • Antiloopstok: Enkele voerbakken hebben een anti-loopstok. Zodra de kuikens op de voerbak willen gaan staan (en dat doen ze graag) raken ze uit onbalans waardoor ze er snel weer vanaf lopen.

Voerbak voor kuikens schoonmaken

Kuikens zijn avontuurlijk en onhandig, ze rennen over de voerbakken heen, trappen er bodembedekking in en poepen er ook in. Een kuikenvoerbak dient daarom regelmatig verschoond te worden. Een vieze kuikenvoerbak kan het voer voor de kuikens bederven en het kan de kuikens ook ziek maken. Ververs daarom dagelijks het voer of maak gebruik van een slimme oplossing zoals ophangen of de anti-loopstok.

Kleine kuikens grootbrengen

Wil je meer weten over het opgroeien van kuikens? Lees dan het informatie artikel kuikens grootbrengen op onze website. Daar wordt gesproken over alles wat belangrijk is nadat de kuikens uit het ei zijn gekomen.

Kuikenvoer voor in de voerbak

Kuikenvoer bevat alle bouwstoffen en voedingstoffen die een opgroeiend kuiken nodig heeft. Kuikenvoer bevat meer eiwitten en vetten dan kippenvoer, het calciumgehalte is juist lager omdat de kuikens nog geen eieren leggen. Kies daarom altijd passend voer voor je kuikens! Houd je de kuikens bij de kippen, geef ze dan een apart schaaltje. Volwassen kippen kunnen prima van het voer mee eten, maar probeer kuikens niet te calciumrijk voer te laten eten.