Speelgoed

Speelgoed voor kippen gaat verveling tegen en het houd je kippen nieuwsgierig en actief. Kippen besteden in de natuur ruim ¾ van hun tijd aan het zoeken van voedsel. In het kippenhok is dit vaak niet zo. Hierdoor gaan ze zich vaak vervelen en kunnen ze obsessief gedrag gaan vertonen, waaronder verenpikken en kannibalisme. Door je kippen speelgoed te geven verklein je de kans op verenpikken aanzienlijk. Voor de kippen is het een leuke uitdaging! Een populair voorbeeld is de Chickenfun!

Voor al ons speelgoed op voorraad geldt: voor 21:30 uur besteld op een werkdag, is morgen al in huis. Speelgoed werkt ideaal met een kippensnack of tussendoortje.

Tonen als Grid List

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Hoe kippenspeelgoed verenpikken tegengaat

Verenpikken ontstaat vaak uit verveling. Bij hobbymatig gehouden kippen komt dit vaak voor omdat de kippen niet hun best hoeven te doen om hun voedsel te verzamelen. Ze houden hierdoor tijd over en kunnen zich op den duur gaan vervelen. Uit frustratie gaan ze hun buurman lastig vallen, in de vorm van verenpikken of erger. Door speelgoed aan je kippen te geven, hebben ze weer iets nieuws om te onderzoeken en zijn ze eerder geneigd daarmee bezig te zijn.

Snoepjes voor kippen

Een kippensnack is harstikke leuk voor het tam maken van je kippen of om ze aan het werk te zetten. Kippen zijn er dol op en hebben de neiging om er alles voor te doen. Veel speelgoed voor kippen werkt op de basis van snacks. Pas op dat je niet te veel geeft anders worden ze te dik. Gelukkig is er:

Gym voor kippen

De Kippen Gym is iets anders dan het meeste kippenspeelgoed. Hiermee lok je je kippen met snacks door een hoepel en over een hekje heen. Naast het feit dat het er grappig uitziet, creëer je tegelijkertijd ook een betere band met je kippen. Kippen vinden het leuk om mentaal uitgedaagd te worden en leggen zo een positieve connectie met jou.

Het kippenhok en de ren leuker maken

Naast het kippenspeelgoed te geven, kun je het kippenhok en de ren op een eenvoudige manier leuker maken voor je kippen.

-          Een kleurig speeltje: bijvoorbeeld een nep muis voor katten of vogelspeeltjes. Kippen zien kleuren beter dan dat mensen dat kunnen, dus hoe kleuriger hoe beter. Ze zullen er vanzelf op pikken. Als je het ophangt en het alle kanten op kan bewegen is dit ideaal.

-          Een stofbad: naast dat het goed is tegen parasieten en voor een stralend verendek, vinden de kippen het ook fijn om lekker te kunnen badderen. Doe er wat diatomeeënaarde in en je houdt tegelijkertijd ook bloedluis en andere beestjes buiten de deur.

-          Een krant: het liefst eentje die je al gelezen hebt, scheuren gegarandeerd! Als ze de krant gaan eten kun je hem het beste uit het kippenhok verwijderen. Dit dien je zelf in de gaten te houden.

-          Klimmateriaal: zoals een boomstronk of een houten hekje.

Speelgoedbal met voer: de Kippen Traktatiebol houdt je kippen bezig en is eenvoudig op te hangen.