Kuikenvoer

Kuikens hebben andere voeding nodig dan volwassen kippen om goed te kunnen groeien. In kuikenvoer zitten veel meer eiwitten en mineralen en minder calcium dan in kippenvoer. Hierdoor worden de kuikens voorzien van voldoende energie en bouwstoffen voor de ontwikkeling van onder andere het skelet, de spieren en de veren. Kuikenvoer kopen is meestal onderverdeelt in twee fases: de eerste weken en tot aan de eerste leg. Het is belangrijk om dit ook de hele periode zo aan de kuikens te geven. Iets langer doorvoeren met kuikenvoer is niet erg.

Kippenhuis heeft speciaal voor de beginner een handig kuikenpakket samengesteld. Hier zit alles in wat je nodig hebt om je kuikens te verzorgen en ze een goede start te geven.

Meer informatie over Kuikenvoer
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 34

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 34

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kuikenvoer kopen voor de eerste weken

Wanneer de kuikens net uit het ei zijn gekomen, kun je ze direct beginnen met voeren al zullen ze de eerste 24 uur nog niet heel veel eten. Het ei heeft hun al voorzien van de eerste voedingsstoffen. De eerste weken hebben de kuikens het meeste behoefte aan eiwitten. Het geschikte kuikenvoer wordt dan ook vaak aangeduid met de naam ‘opfokvoer 1’. Dit voer bevat zo’n 18 – 22% eiwit. Voer de kuikens de eerste zes weken niet te veel granen of restjes bij.

De tweede fase en de eerste leg

Nadat de kuikens zo’n acht weken oud zijn, schakel je over op ‘opfokvoer 2’. Dit kuikenvoer bevat een eiwitpercentage van 18%. Rond deze leeftijd zijn de kuikens al aardig gegroeid en neemt hun eiwitbehoefte af. Schakel over naar kippenvoer zodra de kuikens hun eerste ei gelegd hebben. Dit gebeurd meestal als ze 20 weken oud zijn, afhankelijk van het ras.

Kuikenvoer- en drinkbakken

Kuikens zijn onhandig en hebben op maat gemaakte voer- en drinkbakken nodig. Dit voorkomt dat de kuikens kunnen verdrinken in het drinkwater of vast komen te zitten in een grote voerbak. Kippenhuis heeft allerlei verschillende kuikenvoerbakken en drinkbakjes van betrouwbaar materiaal. Kijk daar zeker even bij het kopen van kuikenvoer.

Kuikens verzorgen

Zelf kuikens verzorgen vraagt de nodige kennis. Wanneer je de moederkip de kuikens laat verzorgen, hoef je zelf niet zo veel te doen. Zij voorziet de kuikens van warmte en bescherming. Broed je de kippen eieren uit met een broedmachine, dan is het jouw taak om je kuikens hiervan te voorzien. Om je op weg te helpen hebben we het artikel: eieren uitbroeden, geschreven.

De Broedgids

Wil je meer weten over het verzorgen van kuikens, dan is De Broedgids een echte aanrader. In dit handige E-book leer je alles over het uitbroeden van eieren en de verzorging van kuikens.