Watervogels

Watervogelvoer is afgestemd op de behoefte van watervogels, zoals eenden en ganzen. Dit voer bevat minder calcium dan kippenvoer en is ook anders opgebouwd. Watervogels leggen niet het gehele jaar door eieren zoals kippen dit doen en daarom is een hoog calciumgehalte ongeschikt. Het watervogelvoer van het merk Kasper Faunafood is ideaal uitgebalanceerd voor watervogels. Het merk heeft ook een speciale korrel dat drijft, wat perfect is voor duik- en zee-eenden.

Kippenhuis heeft het beste watervogelvoer uitgezocht om jouw watervogels gezond en sterk te houden. Producten uit voorraad voor 21:30 uur besteld, worden dezelfde dag nog verzonden. Ophalen is ook mogelijk.

Meer informatie over Watervogels
Tonen als Grid List

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Welk watervogelvoer geef je

Watervogels hebben over het algemeen minder calcium nodig dan kippen, echter is het wel belangrijk dat er tijdens het broedseizoen watervogelvoer wordt gegeven dat net wat meer calcium bevat. Foktoomvoer voor watervogels is hiervoor uitermate geschikt, het bevordert de vruchtbaarheid en de ei kwaliteit.

 • Opfokvoer voor watervogels: Kuikens van watervogels hebben kleine snaveltjes en daarom hebben ze voer nodig dat fijn genoeg is om op te kunnen eten. Opfokvoer is fijn en zit vol met belangrijke bouwstoffen om de kuikens een goede start te geven. Opfokvoer voor watervogels hoeft minder lang gegeven te worden dan dat we gewend zijn bij kippen.
 • Onderhoudskorrel: Is het hoofdvoer voor watervogels. De samenstelling is afgestemd per soort. De korrels bevatten alle belangrijke voedingsstoffen voor de volwassen watervogels en dienen tussen het broedseizoen door gegeven worden.

Groenvoer voor watervogels

Eenden en ganzen hebben naast het hoofdvoer ook groenvoer nodig. Met name voor ganzen is dit belangrijk: ganzenkuikens zijn verzot op gras en dit is dan ook erg belangrijk voor ze. Jong gras heeft een positief effect op de conditie van watervogels, met name tijdens het broedseizoen. Groenvoer zoals winterwortelen, boerenkool en witlofschillen kunnen goed bijgegeven worden tijdens de winter.

Vitamines voor watervogels

Vitamines kunnen een steuntje in de rug zijn voor je watervogels, vooral zieke en ruiende dieren hebben hier baat bij. Het immuun krijgt weer een boost en er is meer energie, waardoor je watervogels sneller opknappen en de rui beter verloopt.