Watervogels

Watervogelvoer is afgestemd op de behoefte van watervogels, zoals eenden, ganzen en zwanen. Dit voer bevat minder calcium dan kippenvoer en is ook anders opgebouwd. Watervogels leggen niet het gehele jaar door eieren waardoor een hoog calciumgehalte ongeschikt is. Jonge babyeendjes en sommige rassen geven de voorkeur aan een drijvende korrel. Het voer wordt direct uit eigen voorraad thuisbezorgd.

Meer informatie over Watervogels
Tonen als Grid List

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

16 producten

Van hoog naar laag sorteren

Babyeendjes grootbrengen

Welk voer geef je jonge babyeendjes? Sommige soorten eten alles, andere zijn kieskeurig. De zakjes van kippenhuis bevatten een drijvende korrel die lijkt te bewegen als je die op het water gooit. Dit maakt het voer aantrekkelijk voor zelfs de moeilijke soorten waardoor je ze gegarandeerd aan het eten krijgt.

Welk voer voor watervogels geef je?

Mixen en korrels voor watervogels heeft kippenhuis van de merken Kasper Faunafood, Hobbyfirst, Kippenhuis en Garvo. Hieronder vallen eenden, ganzen, zwanen maar ook de fuut, waterhoen en meerkoet. Hiervoor kun je de volgende volgorde aanhouden:

 • Opfokvoer voor watervogels: Kuikens van watervogels hebben kleine snaveltjes en daarom hebben ze voer nodig dat fijn genoeg is om op te kunnen eten. Opfokvoer is fijn en zit vol met belangrijke bouwstoffen om de kuikens een goede start te geven. Je geeft opfokvoer vaak tussen de 10 en 15 weken.
 • Onderhoudskorrel: Is het hoofdvoer voor watervogels. De samenstelling is afgestemd per soort. De korrels bevatten alle belangrijke voedingsstoffen voor de volwassen watervogels en dienen tussen het broedseizoen door gegeven worden.
 • Foktoomkorrel: Tijdens de bronst en broedperiode, want in het voorjaar plaatsvind kun je kiezen voor een korrel met meer calcium. Standaard heeft dat Foktoomkorrel maar er zijn verschillende namen voor. Dit voer voorziet in extra calcium en draagt bij aan een betere bevruchting en ei kwaliteit.

Groenvoer voor watervogels

Eenden en ganzen hebben naast het hoofdvoer ook groenvoer nodig. Met name voor ganzen is dit belangrijk: ganzenkuikens zijn verzot op gras en dit is dan ook erg belangrijk voor ze. Jong gras heeft een positief effect op de conditie van watervogels, met name tijdens het broedseizoen. Groenvoer zoals winterwortelen, boerenkool en witlofschillen kunnen goed bijgegeven worden tijdens de winter.

Vitamines voor watervogels

Vitamines kunnen een steuntje in de rug zijn voor je watervogels, vooral zieke en ruiende dieren hebben hier baat bij. Het immuun krijgt weer een boost en er is meer energie, waardoor je watervogels sneller opknappen en de rui beter verloopt.