Kippenhok schoomaken

Het schoonmaken van het kippenhok is een vervelende klus, maar is zo gebeurd met de juiste schoonmaakmiddelen. Wacht er nooit te lang mee en breng er voor jezelf regelmaat in. Dit maakt het makkelijker en daardoor leuker. Probeer het kippenhok schoon te maken voordat het gaat stinken. Dit verkleint de kans op kippenziektes het meest!

Schoonmaakmiddelen en -materialen voor het kippenhok leveren wij uit voorraad. Ben je van plan om aankomend weekend het kippenhok schoon te maken? Bestel dan uiterlijk voor vrijdag 21:30 uur en het wordt dezelfde dag nog verzonden.

Meer informatie over Kippenhok schoomaken
Tonen als Grid List

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

19 producten

Van hoog naar laag sorteren

Schoon en droog kippenhok

Een goed kippenhok is schoon en droog. Hiermee voorkom je kippenziektes en nare luchtjes. Het bodemmateriaal schoonhouden is hierbij het belangrijkste. Vervang de bodembedekking van het kippenhok daarom tijdig en voorkom hiermee een hoop problemen. Een bodembedekker dat goed absorbeert is de beste keus. Een voorbeeld hiervan is hennepvezel

Zit de bodem vastgekoekt aan het kippenhok dan is een mestkrabber geen overbodige luxe. Uit voorraad kunnen wij van een simpele schraapmes van 20cm tot een stevige en handige mestkrabber met houten handvat snel bij je thuis afleveren.

Bescherming tegen stof

Kippen, maar eigenlijk vogels in het algemeen, produceren een hoop stof. Denk bij de schoonmaak van het kippenhok daarom ook aan jezelf en overweeg een stofmasker te gebruiken. Ook bij het toedienen van verschillende medicijnen wordt een masker aangeraden. Bescherm jezelf tegen fijnstof met de professionele 3M fijnstofmasker of tegen schadelijk gassen, dampen en stofdeeltjes met een halfgelaatsmasker van 3M.

Schoonmaak middelen

Voor het schoonmaken van dierenverblijven hebben wij het afbreekbare schoonmaakmiddel met een sterke eucalyptus geur. Ideaal om het hok weer fris en fruitig te laten ruiken. Daarnaast kan je het ook voor je eigen schoonmaak gebruiken, erg handig!

Poetsrol en dispenser

Altijd handig om bij de hand te hebben is een poetsrol en een handige dispenser. Met één hand pak je van de rol wat je nodig hebt om de kippen of het hok schoon te maken.

Beestjes in het kippenhok

Soms zijn kippen niet de enige dieren die in het kippenhok leven. In de zomermaanden komen er vaak een hoop ongedierte op het kippenhok af. Je kunt het hok preventief beschermen tegen ongedierte, zoals vlooien, mijten en luizen. Ideaal hiervoor zijn diatomeeënaarde en tabakstelen.

Kippenhok ontsmetten

Het schoonmaken adviseren wij regelmatig te doen. De ene keer grondiger dan de andere keer. Het ontsmetten van het kippenhok raden wij één keer per jaar aan te doen of net na de uitbraak en behandeling van een ziekte.