Sierpluimvee

Sierpluimvee, zoals fazanten en kwartels, leggen minder eieren dan kippen, waardoor de calcium behoefte lager ligt. Hiervoor is er speciaal sierpluimveevoer gemaakt; In kippenvoer zit te veel calcium. Kippenhuis verkoopt het sierpluimveevoer van het merk Kasper FaunaFood, dit is hoogwaardig en gebalanceerd voer. Zo blijft je sierpluimvee in topconditie! Op aanvraag kunnen we ook andere merken bestellen.

Bestel je de zakken voer voor sierpluimvee uit voorraad voor 21:30 uur op een werkdag, dan heb je het morgen al in huis.

Meer informatie over Sierpluimvee
Tonen als Grid List

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Grid List

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Welk sierpluimveevoer geef je

Sierpluimvee heeft minder calcium nodig dan kippen, echter is het wel belangrijk dat er tijdens het broedseizoen voer wordt gegeven dat wat meer calcium bevat. Dit voer wordt ook wel foktoomvoer genoemd, het bevordert de bevruchting en zorgt voor een goede ei kwaliteit. Na het broedseizoen kan het hoofdvoer, of ook wel onderhoudskorrels, weer gegeven worden.

  • Opfokvoer voor sierpluimvee: De kuikens hebben speciaal opfokvoer nodig. Dit voer is fijner en bevat veel eiwitten, wat ze nodig hebben voor de groei. Kuikens van fazanten zijn soms moeilijke eters, maar door klein geknipte meelwormen door het voer te strooien wil het vaak wel lukken. Na opfokvoer 1 stap je over naar opfokvoer 2, wat opgevolgd wordt door onderhoudskorrel.
  • Onderhoudskorrel: Dit is het hoofdvoer van het sierpluimvee en bevat alles wat de vogels nodig hebben. Fazanten en kwartels zijn dol op groenvoer en dit mag dan ook gerust bijgevoerd worden. Sla, andijvie of een stukje bloemkoolblad zijn erg gelieft bij de kwartels. 

Supplementen voor sierpluimvee

Vitamines bijgeven is erg belangrijk wanneer pluimvee ziek of in de rui is. Het ruien kost zo veel energie dat het immuunsysteem erg kwetsbaar wordt. Door het pluimvee te ondersteunen met vitamines is de kans veel kleiner dat ze ziek worden. Wanneer het pluimvee wel ziek is geworden, kunnen vitamines helpen om er snel weer bovenop te komen!

Snacks als gezonde aanvulling

Kippensnacks zoals meelwormen, SaladBar en vlokreeftjes zijn een echte verwennerij voor kippen en ander pluimvee. De snacks zitten boordevol vitamines en dierlijke eiwitten en zijn hierdoor een goede aanvulling op het kippen- en sierpluimveevoer. Bovendien gaan snacks verveling tegen wanneer het door de kippenren gestrooid wordt of wanneer de snacks gecombineerd worden met speelgoed.