Voeding

Kippen houden kan niet zonder de juiste voeding. Kippenhuis heeft daarom allerlei merken kippenvoer van hoge kwaliteit, zodat jonge kuikens kunnen opgroeien tot sterke en gezonde kippen. We hebben passend voer voor kuikens, sierpluimvee, legkippen en krielkippen. Ook voor biologisch voer of voor lekkere kippensnacks ben je hier op de juiste plek! Bewaar het voer altijd droog en afgesloten met een van onze handige voertonnen.

Is het kippenvoer bijna op? Bestel de nieuwe zak dan vóór 21:30 uur op een werkdag en het voer is morgen al in huis! Bij vragen staat de klantenservice altijd voor je klaar.

Meer informatie over Voeding
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 229

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 229

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat eten kippen?

Kippen zijn omnivoren van nature, dit betekent dat ze van alles kunnen eten. Vlees, groente, zaden en insecten, het is maar net wat er op hun pad komt. Echter hebben kippen wel een goede basisvoeding nodig, zodat ze geen tekorten oplopen. Dit noemt men legkorrel en bestaat vaak uit alles wat de kippen nodig hebben:  granen, vitamines, grit en groentes.

Legrassen en sierpluimvee

Het verschil tussen een legkip en sierpluimvee zit hem in de hoeveelheid eieren die ze leggen. Leghennen, zoals de naam al aangeeft, leggen veel meer eieren en hebben daarom veel calcium nodig. Sierpluimvee legt minder eieren, waardoor de calciumbehoefte lager is. Hier wordt het kippenvoer op aangepast.

 • Kippenvoer voor legrassen: Kippen hebben behoefte aan veel calcium in het kippenvoer, dit zorgt ervoor dat ze goede en sterke eieren kunnen leggen. Gebruik voor kippen altijd legkorrels als basisvoer, zodat ze voldoende bouwstoffen binnenkrijgen voor goede eieren. Gemengde granen kun je naar wens bijvoeren. Eens per dag een handje in de ren, wat ze binnen 30 minuten opeten, is voldoende.
 • Voer voor sierrassen: Sierrassen zoals fazanten, kwartels en pauwen leggen veel minder eieren dan kippen, waardoor de behoefte aan calcium een stuk minder is. Voer voor sierpluimvee is naar de wens van de vogels gemaakt. Wel hebben ze net als bij kippen behoefte aan een basisvoeding, wat onderhoudskorrel wordt genoemd. Ook hier kun je naar wens granen bijvoeren.

Grit en maagkiezel

Grit bestaat uit fijngemalen schelpen en schaaldieren, het voorziet de kippen van gezonde mineralen en calcium. Dit hebben de hennen nodig tijdens het leggen van de eieren. Bij een gebrek aan calcium bevatten de eieren een zwakke tot geen schaal, alleen maar een dun vliesje. Maagkiezel gebruiken ze om het voedsel goed te kunnen vermalen. In veel complete mixen is het grit al standaard toegevoegd. Maagkiezel dient daarentegen vaak wel bijgevoerd te worden.

Kippen supplementen bijvoeren

Vitamines zijn onmisbaar voor je kippen, het voorziet de kippen van allerlei belangrijke bouwstoffen. In goed kippenvoer zitten vaak vitamines toegevoegd, maar dit is niet altijd voldoende. Zieke en ruiende kippen hebben baat bij extra supplementen, zo komen ze er weer snel bovenop en krijgen ze de ondersteuning die ze nodig hebben. Ook tijdens en na stressvolle periodes is het raadzaam supplementen bij te geven ter extra ondersteuning.  

Voorkom selecteren met goede voerbakken

Sommige kippen zijn kieskeurige eters en selecteren telkens de lekkerste dingen uit het kippenvoer. Dit kan leiden tot tekorten, wat weer voor zwakke en zieke kippen kan zorgen. Gelukkig zijn er speciale kippenvoerbakken die het selecteren tegengaan. Het voersysteem van Wise is hier een goed voorbeeld van. Tegelijkertijd voorkomt het ook ongedierte, mooi meegenomen!

Voer voor watervogels

Watervogels, zoals eenden en ganzen, hebben ander voer nodig dan kippen en sierpluimvee. Het hangt wel sterk samen met het ras. Over het algemeen zijn kippen makkelijke eters, echter kunnen sommige eenden rassen erg moeilijke eters zijn. Hierdoor is het extra belangrijk om speciaal watervogelvoer klaar te zetten, zodat ze wel alles binnen krijgen wat ze nodig hebben.