Drinkbakken

Vers drinkwater is voor kippen van levensbelang. Een kippendrinkbak die het water schoonhoud heeft daarom de voorkeur. De bajonetdrinker 3L in combinatie met een ophangkoord wordt het meest verkocht. Drinkbakken komen in allerlei vormen, van flesjes met nippels eraan tot grote drinkemmers. Het beste is om de waterbak iets van de grond te zetten of op te hangen, zodat er niet makkelijk ontlasting in kan komen.

In ons assortiment vind je verschillende type drinkbakken voor kippen, allemaal van betrouwbaar en stevig materiaal. Bestel je een drinkbak uit voorraad voor 22:00 uur op een werkdag, dan heb je deze morgen al in huis!

Meer informatie over Drinkbakken
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 112

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 112

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoeveel drinkt een kip?

Het is lastig te zeggen hoeveel een kip precies dagelijks drinkt, het gemiddelde van een leghen is ongeveer 140ml per dag. Dit is erg afhankelijk van de grootte van de kip en de omgevingstemperatuur. Bij warm weer zal een kip meer gaan drinken, zorg dat er altijd voldoende drinkwater aanwezig is. Ververs dagelijks het drinkwater bij een open drinkbak.

Houd de drinkbak en het drinkwater schoon

Wanneer de drinkbak of het drinkwater vies is, is er een snellere verspreiding van ziektes mogelijk. Het ophangen van de drinkbak of drinkbakken op poten zijn de makkelijkste manier om het drinkwater voor kippen schoner te houden. Een compleet drinksysteem is een andere mogelijkheid en bied ook andere voordelen.  Een andere mogelijkheid voor continu schoon drinkwater is een drinkbak met drinknippels. De drinkemmer van 12L met drinknippels is hier een goed voorbeeld van.

Schaaltjes en open drinkbakken

Drinkwater aanbieden op een schaaltje of in een open drinkbak is niet aan te raden daar het zeer snel vervuild kan raken. De kippen lopen eroverheen, gooien het om of doen hun behoefte erin. Ook kan het kippenvoer erin terecht komen, waardoor je een lekkere smurriebende krijgt wat de kans op ziektes vergroot. Hang het openschaaltje altijd op zodat het een stukje van de grond is verwijderd.

Sifondrinkers voor kippen

Voor grote hoeveelheden kippen zijn sifondrinkers uitermate geschikt. Hier kan een grote hoeveelheid water in het reservoir en het drinkbakje zit enkele centimeters boven de grond waardoor het water schoner blijft. De sifondrinker 20L staat stevig op zijn poten en is gemakkelijk in gebruik. Deze is ook verkrijgbaar met een inhoud van 30L en 40L.

Drinksysteem voor kippen

Met een drinksysteem kun je het automatisch maken. Je hebt er weinig omkijken naar en je kippen hebben altijd vers drinkwater tot hun beschikking. De meeste drinksystemen werken op lage druk. Hier vind je alle onderdelen voor een drinksysteem voor kippen.

Drinkbak voor kuikens

Kuikens zijn iets wat onhandig en het komt helaas voor dat een kuiken in een gewone kippendrinkbak valt en verdrinkt. Daarom zijn er ook drinkbakken voor kuikens verkrijgbaar. De openingen zijn kleiner waardoor verdrinking niet meer mogelijk is. Net als kippen letten kuikens niet op de hygiëne, wel zijn ze bevattelijker voor ziektes waardoor het nog belangrijker is om hier op te letten.