Legnesten

Een legnest voor kippen is een ideale plek voor het leggen van een ei. Het resultaat is een vers eitje die gemakkelijk te pakken is. Er zijn verschillende soorten legnesten met elk hun sterke punten. Het bruine kunststof legnest met wegrol functie is onze favoriet. Doordat het gehele nest van kunststof is en geen kieren heeft, kunnen bloedmijten zich slecht verstoppen. Ook is het nest gemakkelijk schoon te maken.

Alle legnesten levert Kippenhuis.nl uit eigen voorraad. Voor 21:30 uur besteld is dezelfde dag nog verzonden en vaak de volgende dag al in huis. Vragen? Laat het onze klantenservice weten.

Meer informatie over Legnesten
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 42

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 42

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een legnest?

Een legnest is op de eerste plaats bedoeld als plek waar kippen ongestoord en veilig hun ei kunnen leggen. Daarna komen andere functies aan bod die het vooral voor de kippenhouder vergemakkelijken.

 • Uitrolfunctie: Een handige functie van sommige legnesten is het laten wegrollen van het ei. Doordat zo’n legnest een scheve bodem en een apart vak heeft waar de eieren in kunnen rollen, is er een kleine kans dat eieren kapot worden gemaakt door de volgende kip die gaat broeden.
 • Afsluitfunctie: De legnesten van BEC hebben naast een wegrolfunctie ook de mogelijkheid om de kip tijdelijk op te sluiten, ideaal voor tijdens de schoonmaak van het kippenhok.
 • Materiaal: Een legnest zonder kieren werkt het beste om bloedluis uit het kippenhok te weren. Legnesten van kunststof hebben hierbij een voordeel. Waak ervoor dat het legnest wel goed is afgewerkt.
 • Koppelen: Sommige legnesten kun je koppelen. Dit geeft een mooi effect in het kippenhok. Zorg er wel voor dat de legnesten voldoende ventilatie hebben, zodat het binnenin niet te warm wordt.

Eieren pikken voorkomen
Tegen het eieren pikken is een legnest met wegrol functie ideaal. Je kunt ook kiezen voor het gebruik van een nep-ei. Omdat kippen dit ei niet stuk kunnen maken, zullen ze het pikken van hun eigen eieren uiteindelijk afleren. Een nep-ei of nestei heeft ook nog een andere functie. Als je kippen overal hun eieren leggen kun je hiermee de plek aanwijzen waar ze moeten broeden of leggen, zonder daar een vers eitje voor te gebruiken.

Bloedluis uit de legnesten weren

Een groot probleem in het kippenhok is bloedluis. Een legnest zonder kieren bied weinig verstopplekken en is hierdoor een goede koop. Je kunt nare beestjes ook verdrijven met tabaksteeltjes en nestkruiden. Die leg je in het legnest, door de intense geur blijven de beestjes weg.

Bodemmateriaal voor het legnest
Ideaal bodemmateriaal voor het legnest zijn boekweitdoppen. De veerkrachtige en absorberende doppen werken goed om de eieren te beschermen en de kippen een veilig gevoel te geven. In een uitrollegnest kun je boekweitdoppen en andere bodembedekkingen niet goed gebruiken.

Nachthok met legnesten
Het legnest plaats je in het nachthok. Je hebt ook kant en klare kippenhokken of nachthokken voor kippen, daar zit het legnest vaak al in verwerkt.