Nesteieren

Een nestei of nep-ei is voor twee redenen erg handig in het kippenhok. Voor een nieuwe hen geeft een nestei in het legnest aan dat het veilig is en dat ze die plek kan gebruiken om haar eieren in te leggen. Dit voorkomt dat de eieren door het hele verblijf komen te liggen. Ten tweede is het uitermate geschikt om het eieren pikken af te leren.

Meer informatie over Nesteieren
Tonen als Grid List

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

Nesteieren kopen

Koop je een nestei voor het afleren van pikken of ter indicatie waar de eieren gelegd dienen te worden. Voor beide werkt een nep of nest ei uitstekend. Tegen het kapot pikken werkt een nest ei ideaal omdat de schaal van een nestei niet kapot te pikken is. Hierdoor leren ze het af. De eieren worden direct uit voorraad geleverd en snel bij je thuisbezorgd.

Eieren pikken afleren

Als kippen eenmaal hun eigen eieren pikken is het lastig om ze dit af te leren. Dit komt omdat een kippenei ook voor de kippen zelf enorm voedzaam en lekker is. Maar gelukkig kun je met een nep-ei wel succes boeken. Door het verse eitje van de kippen snel weg te halen en daarvoor in de plaats een nep-ei terug te plaatsen, zullen de kippen keer op keer zonder succes het nep-ei proberen te pikken. Uiteindelijk leren ze het hierdoor af. Je kunt ook gebruik maken van een kippenlegnest met wegrolbodem als je niet de mogelijkheid hebt om tijdig de eieren weg te halen.

Verschil tussen nesteieren

Tussen de nesteieren uit het assortiment van Kippenhuis.nl zitten kleine en grote verschillen. Hieronder hebben we de voordelen per ei neergezet:

 • Kalk nesteieren: De eieren van kalk zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Ze wegen bijna evenveel, hebben dezelfde kleur en voelen hetzelfde. De kalkeieren zijn verkrijgbaar voor duiven, kwartels, krielkippen, kippen, grote kippen en ganzen. Naast dat deze nesteieren gebruikt kunnen worden in het kippenhok, zijn ze ideaal als demomodel voor bijvoorbeeld het showen van een broedmachine. Als deze eieren vallen gaan ze net als echte eieren stuk.
 • Rubber nesteieren: Deze eieren kunnen niet stuk. Het is een grote stuiterbal wat ook voor kinderen erg leuk is, want hij stuitert alle kanten op. Voor kippen is het niet te onderscheiden van hun echte eieren, waardoor deze ideaal zijn om te gebruiken tegen het eieren pikken.
 • Plastic nesteieren: De budget variant van een nep-ei. Qua vorm evenaren ze het gemiddelde kippenei, maar de eieren zijn veel lichter. Ze gaan niet kapot als ze vallen. Wel als je er op staat.

Bodembedekking ter bescherming van de eieren

Een goed materiaal voor in de legnesten zijn boekweitdoppen. Boekweitdoppen voor in een legnest zijn zacht, absorberen vocht en zijn veerkrachtig, waardoor de gelegde eieren iets wegzakken. Hierdoor blijven ze extra goed beschermd. De verse gelegde eitjes kun je zo eenvoudig uit het nest halen en in een eierdoosje bewaren.