Hygrometers

Broedmachine hygrometers geven je een duidelijk beeld van de luchtvochtigheid in de broedkast. Een hygrometer kun je gebruiken voor de zelfbouw broedmachine of voor een broedmachine waar geen hygrometer is ingebouwd. Het juiste klimaat is namelijk van levensbelang voor de ontwikkeling van de embryo’s tot volwaardige kuikens.

 

Meer informatie over Hygrometers
Tonen als Grid List

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Kwaliteit van hygrometers

In hygrometers is een groot kwaliteitsverschil te zien. Afhankelijk van welke eieren je wilt uitbroeden kunnen wij je een hygrometer aanraden. Kippeneieren hebben de minste eisen waardoor elke hygrometer voldoet. Na verloop van tijd wordt een hygrometer minder nauwkeurig. Een hygrometer die kunt ijken is hierdoor aan te raden. TFA is een Duits merk en produceert goede hygrometers die je kunt ijken. Een natte bol hygrometer hoef je nooit te ijken.

Natte bol hygrometer

De natte bol hygrometer meet op een andere manier dan de hygrometers van bimetaal en de synthetische haar. Hij werkt alleen effectief op de temperaturen van de broedmachine en is hierdoor uiterst nauwkeurig. De hygrometer natte bol hoef je nooit te ijken.

Hygrometers ijken

De TFA modellen van 45mm, 70mm en de synthetische-haar hygrometer kun je ijken. Dit is nodig omdat na verloop van tijd de hygrometers ligt kunnen afwijken. Met de stelschroef die verwerkt is in de hygrometer stel je hem gemakkelijk bij. Een makkelijke methode om te ijken is dit:

 1. Pak een vochtige doek, bijvoorbeeld een theedoek
 2. Wikkel het doekje om de hygrometer gedurende een uur
 3. De meter dient nu ongeveer 95% aan te geven
 4. Is dit niet het geval, dan kun je via het stelschroefje aan de achterkant de hygrometer bijstellen
 5. Herhaal vervolgens het proces totdat de hygrometer de juiste waarde aangeeft

Broedmachines zonder hygrometer

Sommige broedmachines worden zonder hygrometer geleverd. De Brinsea eco modellen zijn hier een voorbeeld van. Erg populair zijn de Brinsea maxi eco en Brinsea mini eco vanwege de hoge uitkomst van broedeieren. Met een hygrometer krijg je een nog beter beeld van het klimaat van de broedmachine.