Keersytemen & Keermotoren

Broedeieren dienen minimaal tweemaal per dag gekeerd te worden in de broedmachine. Een keersysteem neemt je dit werk uit handen, zodat je de eieren niet kunt vergeten te keren. Hierdoor vergroot je de uitkomstkans. Er zijn verschillende soorten keersystemen voor elk type ei.

Is het keersysteem of de keermotor stuk gegaan in je broedmachine? Kijk dan eerst of je nog garantie hebt op de broedmachine. Wij helpen je graag bij het repareren of vervangen als je er niet uitkomt.

Tonen als Grid List

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Grid List

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Eieren keren in de broedmachine

Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig keren van de eieren bijdraagt aan de uitkomst resultaten van de broedeieren. Wij houden minimaal twee keer per dag aan maar het is beter om het vaker te doen. Je keert de eieren zodat de dooier niet aan het eivlies blijft vastplakken. De dooier hangt aan de twee nagelsnoeren, ongeveer in het midden van het ei. Als het ei te lang op één kant blijft liggen rekt het snoer uit en blijft de dooier plakken.

Compleet keersysteem

Voor de zelfbouw broedmachine is het complete keersysteem voor 42 kippeneieren een goede keus. Hier zijn ook losse kwartelrooster voor te krijgen mocht je later ook andere soorten eitjes willen uitbroeden. Het keersysteem is erg stevig en kantelt de eieren ieder uur voor een optimaal resultaat.

Losse keermotoren

Voor het keersysteem hebben we ook losse motoren beschikbaar. Net als de losse keermotoren van de merk broedmachines. Elke keermotor heeft zijn eigen afmetingen en specificaties. Probeer van te goed uit te zoeken wat je nieuwe keermotor moet kunnen. Wij hebben een 12 Volt en 230 Volt model. De 12 Volt variant is veiliger in gebruik in combinatie met kinderen.

Broedeieren bewaren

Ook voor het bewaren van broedeieren is een keersysteem erg handig. Bewaar broedeieren in een koele omgeving voor de grootste uitkomstkans. Door ze op een keersysteem te zetten hoef je de eieren niet te keren.