Ventilatoren

Ventilatoren in een broedmachine zorgen ervoor dat de warmte gelijkmatig over de broedeieren wordt verdeeld, waardoor het klimaat in de broedmachine beter beheersbaar wordt. Ventilatoren zijn erg belangrijk in een broedmachine. Onze ventilatoren zijn ideaal voor je eigen zelfbouw broedmachine.

Is er een ventilator stuk gegaan in je broedmachine? Kijk dan eerst of je nog garantie hebt op de broedmachine. Bij onze merk onderdelen vind je onderdelen voor jouw broedmachine. Wij helpen je graag bij het repareren of vervangen als je er niet uitkomt.

Tonen als Grid List

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Grid List

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Ventilator toerental

Een grote ventilator met een laag toerental heeft een grotere luchtverplaatsing dan een kleine ventilator met een hoog toerental. Bovendien is een grote ventilator ook een stuk stiller en zorgt deze over het algemeen voor minder trillingen in de broedmachine, wat ten goede komt voor de uitkomstresultaten. Hang de ventilator daarom zo op, dat deze zo min mogelijk kan bewegen.

Plaatsing van de ventilator in de broedmachine

Bij het plaatsen van de ventilator in de zelfbouw broedmachine zijn er een aantal punten om rekening mee te houden.

  1. Zorg ervoor dat de kuikens niet tegen de ventilator kunnen komen. Hang, voor de veiligheid van de kuikens, de ventilator hoog in de broedmachine. Bij het bevestigen onderin de broedmachine, dien je er rekening mee te houden dat kuikens viezigheid produceren bij het uitkomen.
  2. Hang de ventilator stabiel op. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk trilling is in de broedmachine.
  3. Laat de ventilator de warme lucht van het verwarmingselement verplaatsen door deze erop te richten. Zo verspreid je direct de warme lucht en houd je het klimaat in de broedmachine optimaal.

Verse lucht in de broedmachine

De broedmachine is een afgesloten ruimte. Een ventilator gebruik je om de lucht in de broedmachine te circuleren en het klimaat in de broedmachine overal gelijk te houden. Maar eieren hebben ook verse lucht nodig. Een ventilatie rozet bovenop de broedmachine biedt hiervoor de uitkomst.