Hooiruifjes

Ideaal voor het geven en doseren van hooi en luzerne aan konijnen en kippen. Hooiruifjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en types. Van normale hooiruif, hooiruifjes die je afsluit door de deur van het hok dicht te doen, tot kleine snackballen met of zonder bel die ideaal zijn om de huisdieren bezig te houden. Zo ga je eenvoudig verveling tegen.

Hooiruifjes in verschillende maten zijn bijna altijd uit voorraad leverbaar. Bekijk de status om te zien of we de gewenste hooiruifjes de volgende dag al bij je kunnen afleveren.

Meer informatie over Hooiruifjes
Tonen als Grid List

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

13 producten

Van hoog naar laag sorteren

Luzerne voor kippen

Luzerne is een positieve aanvulling op het dieet en gedrag van de kippen en ander pluimvee. Het hoge eiwit gehalte van luzerne geeft de kippen kracht en bouwstoffen voor het lichaam en het ei. In de natuur zijn kippen ruim ¾ van de dag bezig met het zoeken naar voedsel. In het kippenhok is dit vaak veel minder wat tot verveling en vervelend gedrag kan zorgen. Door het geven van luzerne in een snackbal of hooiruifje houd je de kippen bezig en kun je dit voorkomen.

Hooiruifjes deur sluittype

De deur sluittype hooiruifjes zijn er in drie maten, van klein tot groot. Ideaal te gebruiken in het typische model konijnenhok. Wat deze deur sluittype hooiruif zo uniek maakt is dat je de hooiruif bevestigd aan de wand in de opening van het toegangsdeurtje van het konijnen- of kippenhok. De opening van de hooiruif zit aan de zijkant en door de deur van het hok dicht te doen sluit je ook de hooiruif af. Het grote voordeel is dat je makkelijk luzerne of hooi kan toevoegen.

Snackballen

Hooiruifjes voor konijnen en kippen in de vorm van een bal zijn ideaal om verveling tegen te gaan. De dieren dienen moeite te doen om het verse hooi of luzerne te pakken te krijgen. Dit werkt goed en ze doen het graag. Je hebt de snackballen met of zonder belletje.