Vervoer

Kippen vervoeren kun je het beste doen in een kooi waarin ze iets ruimte hebben om te bewegen, maar niet te veel anders kunnen ze alle kanten op glijden. Kies voor een transportkist met voldoende ventilatie en die je eventueel kan afschermen, zodat het donker is. Kippen vervoeren levert vaak stress op bij de dieren. Door het geven van vitamines voor de reis bouwen ze een verhoogde weerstand op.  

Meer informatie over Vervoer
Tonen als Grid List

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

13 producten

Van hoog naar laag sorteren

Transportkist kopen

Voor kippen, eenden, fazanten, kwartels en duiven hebben wij geschikte transportkisten. Voor zwanen en ganzen wordt het wat lastiger maar die zouden in de hoge modellen vervoerd kunnen worden. Ook grote partijen transporten kisten kunnen wij leveren. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Waar let je op bij kippen vervoeren?

Net als bij veel andere dieren is het vervoeren van kippen erg stressvol voor de dieren zelf (en soms ook voor de eigenaar). Het is niet altijd makkelijk om de dieren in een kleine kooi te krijgen. Hierbij een aantal tips voor het vervoeren van pluimvee:

 • Probeer van te voren de dieren tam te maken. Laat ze aan jou wennen, zodat je ze makkelijker kunt vangen en vastpakken. Ze gaan dan veel makkelijker de transportkooi in.
 • Het oppakken en vervoeren kan voor de kip erg stressvol zijn. Kippen met een lage weerstand kunnen dan ziektes als snot en coccidiose krijgen. Verhoog de weerstand door het geven van vitamines voor en na het vervoeren.
 • Kies een reismand die voor kippen geschikt is. Een donkere ruimte met voldoende luchtgaten en grip op de bodem is voor zowel haan als hen het meest prettig. Overigens zijn de meeste transportkooien niet echt donker. Dit komt omdat de lichaamstemperatuur van kippen erg hoog is en ventilatie is belangrijker dan een donkere omgeving.
 • Forceer het zo min mogelijk. Laat de kippen rustig wennen en dan gaat het grotendeels vanzelf. Je kunt altijd al even het transportkooitje in de kippenren zetten.

Kippen vangen

Voor het vangen van kippen heeft Kippenhuis.nl schepnetten waarbij ook een reserve schepnet beschikbaar is. Het schepnet van 36cm is ideaal voor het vangen van kleinere kippen en krielkippen. Met de grotere maten vang je zelfs de grootste kippenrassen en ander pluimvee.

Kippen transport

Voor het vervoeren van grote aantallen kippen zijn transportkisten uitermate geschikt. Er zijn verschillende modellen en maten verkrijgbaar. Standaard hebben we in ons afhaalmagazijn kleinere hoeveelheden op voorraad. Grote hoeveelheden op pallets kunnen we leveren binnen een week. De prijs hiervan is op aanvraag.