Automatische Kippendeuren

Met een automatische kippendeur bied je jouw kippen bescherming tegen roofdieren en ongenodigde gasten in het kippenhok. De automatische hokopener zorgt ervoor dat het nachthok van de kippen volledig automatisch wordt afgesloten in de avond en wordt geopend in de ochtend. Naast bescherming van de kippen biedt het automatische kippenluikje ook gemak voor de kippenliefhebber.

Meer informatie over Automatische Kippendeuren
Tonen als Grid List

23 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

23 producten

Van hoog naar laag sorteren

Automatische kippendeur kopen

Door het aanschaffen van een automatische kippendeur geef je jezelf meer zekerheid dat het kippenhok elke nacht afsluit om roofdieren zoals vossen, marters en roofvogels buiten het nachthok te houden. Het automatische kippenluikje sluit en opent op tijd, licht of temperatuur het kippenhok. Wil je een automatische kippendeur kopen? Dit zijn de mogelijkheden die de verschillende modellen en merken bieden:

 • Sluiten met tijdklok: Elke versie of merk heeft de functie dat je op tijd het kippenhok kan laten openen en sluiten. Deze ingebouwde tijdklok zorgt ervoor dat op het gewenste tijdstip de deur open of dicht gaat. Dit is een basisfunctie van een automatisch kippenluik.
 • Sluiten met zonsopkomst en ondergang: De functie die een automatische hokopener geweldig maakt is een lichtsensor die de deur kan aansturen. Door de verschillende tijden waarin het licht of donker wordt is een gewone tijdklok niet altijd even praktisch. Een lichtsensor bied uitkomst en kan zo ingesteld worden dat een uur na schemering de deur sluit of opent na zonsopkomst.
 • Sluiten op temperatuur: Een redelijk exclusieve functie die op dit moment alleen bij de Nightwatch is geïntegreerd. Je kunt hierbij een minimum temperatuur instellen waardoor het hok niet open gaat als het te koud is. Handig als je niet winterharde rassen houdt.
 • Aansluiten op het stroomnet: Heb je een stopcontact in de buurt dan is een adapter een superhandige uitbreiding. Let op dat niet alle merken die mogelijkheid bieden. De Chickenguard en Nightwatch hebben deze mogelijkheid wel. Kijk voor de lengte van het snoer bij het betreffende product.
 • Aansluiten op een zonnepaneel: Heb je geen stopcontact in de buurt maar wil je wel de zekerheid die leeg rakende batterijen niet kunnen geven? Ga dan voor het automatische kippenluik de Nightwatch. Deze kun je naast aansluiten op batterijen en een adapter ook koppelen aan een zonnepaneel.
 • Externe lichtsensor: Is het kippenhok zo gemaakt dat de automatische kippendeur opener aan de binnenkant geïnstalleerd moet worden? Dan werkt de standaard ingebouwde lichtsensor niet. Op de Nightwatch kun je een externe lichtsensor aansluiten waarbij je die kan instaleren op een plaats naar keuze met voldoende licht.

Afmetingen van het kippenluikje

Heeft jouw kippenhok nog geen luikje dan kun je de automatische kippendeuropeners ideaal laten samenwerken met een aluminium exemplaar. Deze hebben een licht gewicht en roesten niet. Deze zijn er in verschillende maten:

 • 22x33cm: Dit is de standaard maat en geschikt voor de meeste kriel en gewone kippen.
 • 30x40cm: Zijn jouw kippen iets groter, zoals de brahma en orpington dan raden we deze maat aan. Ook voor eenden of kalkoenen ideaal.
 • 33x50cm: Zeer geschikt voor kalkoenen, ganzen, pauwen en de allergrootste kippenrassen. Voor gewone kippen is deze vaak veel te groot.

Merken met een automatisch kippenluikje

De keuze in zelfsluitende kippenluikjes wordt steeds groter. Nieuwe merken, maar ook bestaande merken komen met een apparaat op de markt. Voordat wij van Kippenhuis een merk opnemen in het assortiment vragen wij deze merken een aantal belangrijke vragen. Hoe is de kwaliteit van het gebruikte materiaal, hoe lang is de garantie en wat kunnen wij ervan verwachten en zijn er onderdelen na de garantie periode te koop. Zodra al deze vragen naar tevredenheid worden beantwoord kunnen wij het betreffende merk in het assortiment opnemen. Op dit moment zijn dat de volgende merken:

 • Brinsea
 • Chickenguard
 • Nightwatch

Bescherming tegen roofdieren en ongedierte

Een automatische kippendeur opener is ideaal om kippen in het kippenhok tegen ongedierte en roofdieren te beschermen. Doordat het nachthok van de kippen automatisch wordt gesloten, kun je het zelf niet meer vergeten te doen. Het nachthok wordt, afhankelijk van het model, op tijd of met een lichtsensor gesloten. Het biedt niet alleen bescherming tegen vossen en marters, maar ook tegen muizen en ratten. Doordat het nachthok wordt afgesloten, kunnen ook zij niet naar binnen. Een automatische kippendeur is een ideale aanvulling op ongediertebestrijding.