Kuikendrinkbakken

Vers drinkwater is voor kuikens van levensbelang. Een gevulde kuikendrinkbak voorziet in die behoefte. Kies voor een drinkbak met nippels voor optimale hygiëne of een drinkbak die je kunt ophangen of met een rooster zodat ze er niet doorheen kunnen lopen. Het is belangrijk om een drinkbak voor kuikens te kiezen waar ze niet in kunnen vallen, er bestaat dan een kans dat ze verdrinken.

Meer informatie over Kuikendrinkbakken
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 36

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 36

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kuikendrinkbak kopen

Kuikens zijn in het begin onhandig en kunnen tijdens het drinken voorover in de drinkbak vallen. Helaas komt het dan wel eens voor dat ze erin verdrinken. Om dit te voorkomen, is een  drinkbak voor kuikens echt aan te raden. Deze zijn niet zo diep als een drinkbak voor volwassen kippen. Een goed voorbeeld hiervan is de kuikendrinkbak 1L, deze is door de dunne rand ook geschikt voor kwartels.

Knikkers in de kuikendrinkbak (tip)

Voor hele kleine kuikens kies je de kleinste kuikendrinkbak en kun je het drinkgedeelte voor de zekerheid opvullen met knikkers. Knikkers voorkomen dat je kuikens in het water kunnen verdrinken. Je kunt ook kiezelstenen gebruiken in plaats van knikkers.

Drinkfles voor kuikens

Naast een kuikendrinkbak, is een drinkfles ook uitermate geschikt voor kuikens. Een drinkfles sluit het verdrinkingsgevaar helemaal uit en houdt bovendien het drinkwater ook schoner. Wat ons betreft de ideale oplossing voor kuikens. Leer de kuikens uit een drinkfles met nippel te drinken door er met je vinger tegenaan te drukken en er water uit te laten druppelen. Dit hebben ze na vijf minuten al door. Kuikens zijn nieuwsgierig en leren snel. Er zijn verschillende soorten kuikendrinkflessen:

 • Drinkfles voor kuikens met nippel: Deze variant is er met een inhoud van één liter en een halve liter. De grote is veruit het meest gekozen en houdt het drinkwater in optimale conditie. Een nippel is ideaal om het drinkwater schoon te houden.
 • Drinkfles voor kuikens met grote drink cup: Durf je het niet aan om een drinknippel te gebruiken dan is dit een ideale oplossing. In het bakje verzamelt zich water en werkt op basis van een kleine vlotter. Je hebt de drinkcups in twee kleuren en de drinkbak in twee maten.
 • Drinkfles voor kuikens met kleine drink cup: Deze drink cup is iets subtieler en werkt op beweging in plaats van een vlotter zoals de grote drink cup. Ook deze kleine drinkfles is er in twee kleuren en de drinkbak in twee maten.

Kuikendrinkbak schoonhouden

Vers en schoon drinkwater is belangrijk voor de gezondheid van je kuikens. Een kuikendrinkbak wordt snel vies doordat de kuikens door het hok heen rennen, bodembedekking erin trappen en erin poepen. Controleer de drinkbak van je kuikens regelmatig en ververs het water wanneer je ziet dat het troebel wordt. Ververs het drinkwater minimaal één keer per dag, maar hoe vaker hoe beter.

Kuikens gezond houden

Voor een optimale gezondheid is Ropa poultry complete de ideale oplossing om aan het drinkwater van de kippen en zelfs kuikens toe te voegen. Het helpt het darmkanaal te versterken wat de kans op coccidiose, een veel voorkomende ziekte bij kuikens kan voorkomen. RopaPoultry voeg je eenvoudig toe aan het water van de kuikens.

Kuikenvoerbak

De kuikenvoerbakken van Kippenhuis zijn ideaal voor kuikens en gaan lang mee. Voerbakken voor kuikens zijn klein en staan laag aan de grond, zo kunnen de kuikens goed bij hun voer komen en voorkom je nare ongelukken.