Kippengaas

Kippengaas van uitstekende kwaliteit! Gebruik kippengaas voor de afrastering van het kippenhok of de kippenren. De maaswijdte en dikte van het draad hangt af van de dieren die je buiten en binnen het kippenhok wilt houden. Door geplastificeerd zwart gaas kun je het beste heen kijken en het geeft je het meeste zicht op de dieren.

Meer informatie over Kippengaas
Tonen als Grid List

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

15 producten

Van hoog naar laag sorteren

Kippengaas kopen

De naam kippengaas is bedoeld voor gaas in een zeshoekige vorm. De zeshoekige vorm beslaat meer oppervlakte met minder materiaal, in tegenstelling tot vierkant gaas. Kippengaas is daarom in verhouding goedkoper dan volièregaas, dat vierkant is. Kippengaas is verzinkt, geplastificeerd en zwart gecoat verkrijgbaar. Een maaswijdte van 13mm is geschikt om volwassen muizen buiten te houden. Gaas met een maaswijdte van 19mm stopt muizen echter niet. Dit geldt ook voor vierkant gaas. Afhankelijk van de maaswijdte, heeft kippengaas weer andere namen:

 • 13mm maaswijdte = Dubbeltjesgaas
 • 25mm maaswijdte = Kuikengaas, kwartjesgaas of konijnengaas
 • 50mm maaswijdte = Kippengaas

Wil je kippengaas kopen? Dan kun je dat bestellen via onze webwinkel of afhalen in Veenendaal bij ons afhaalmagazijn. Kippengaas heeft door het gewicht en afmetingen een andere levertijd dan onze andere producten.

Volièregaas

Ook wel vierkantgaas genoemd. Dit is te verkrijgen in allerlei verschillende afmetingen en in verschillende uitvoeringen. Je hebt verzinkt, geplastificeerd, RVS, kunststof en zwart gecoat volièregaas en ook hier weer met verschillende afmetingen. Ook hier hangt het van de maaswijdte af welke dieren je binnen en buiten kunt houden. Vierkant gaas van 13mm houdt volwassen muizen buiten het kippenhok.

Tuingaas

Tuingaas heeft een grotere maaswijdte en is zowel verzinkt als geplastificeerd verkrijgbaar. Ook tuingaas kun je prima gebruiken voor het afzetten van de tuin voor de kippen. Kuikens kunnen hier wel doorheen. Voor het kippenhok is tuingaas niet geschikt.

Voordelen van gaas

 • Geplastificeerd gaas: Dit is verzinkt gaas met een kunststof coating eromheen en is voornamelijk voor een fraai zicht. Door zwart geplastificeerd gaas kun je gemakkelijk heen kijken. Groen gaas valt weg tegen planten, maar is moeilijker doorheen te kijken. Dit maakt geplastificeerd zwart gaas erg geschikt voor het gebruik in kippenrennen.
 • Kunststof gaas: Voor de kippenren is dit minder geschikt. Ongedierte kan hier snel doorheen knagen. Kunststof gaas is zachter en ideaal voor het gebruik in kuikenhokken. Ook voor de bodem waar kuikens op kunnen lopen.
 • Verzinkt gaas: Als beschermlaag wordt hier een laagje zink over de stalen kern van het gaas gedaan. Vol-bad verzinkt gaas is beter dan elektrolytisch verzinkt gaas en gaat langer mee. Kippenhuis heeft alleen vol-bad verzinkt gaas voor een extra lange levensduur. Afhankelijk van het gebruik en de weersomstandigheden gaat het verzinkte gaas jaren mee.
 • RVS gaas: De kwaliteit hangt af van het type RVS. RVS gaas is ideaal om onder de grond te gebruiken. Het gaas is qua aanschafprijs fors duurder, maar hier staat de veel langere levensduur tegenover.

Kippengaas kopen

Kippengaas is zwaar en lastig te versturen, maar het kan wel. Je kunt het kippengaas van Kippenhuis.nl ook afhalen in ons magazijn in Veenendaal. Bekijk onze contactgegevens voor de route. Bestel het gaas wel eerst via de website. Wij hebben namelijk alleen een afhaal locatie.

Pluimveenetten

Ben je opzoek naar een tijdelijke afrastering van een bepaald gebied of weide? Neem dan eens een kijkje bij onze pluimveenetten. Deze zijn ideaal voor het afzetten van een stuk grond. Pluimveenetten zijn verkrijgbaar met enkele en dubbele pen en zelfs als elektrisch pluimveenet.