Kuikenhokken

Voor het laten opgroeien van kuikens is een kuikenhok of opgroeiverblijf ideaal. Voor het grootbrengen van kuikens zijn er een aantal dingen noodzakelijk. Dit is warmte, door een warmteplaat of warmtelamp, vers drinkwater en passend kuikenvoer. In een kuikenhok breng je alles samen en maak je het jezelf gemakkelijk door een kuikenhok met uitschuifbare mestlade te kiezen.

Afhankelijk van de maat is ook een kuikenhok snel geleverd. Een opgroeiverblijf uit voorraad en voor 21:30 uur besteld, wordt vaak de volgende dag al bezorgd.

Tonen als Grid List

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Kuikens grootbrengen

Voor het succesvol laten opgroeien van kuikens zijn er een aantal basisregels. Een kuikenhok dien je schoon en droog te houden. Als het gaat stinken, is het tijd om het bodemmateriaal van het hok te vervangen. Doe dit tijdig en je voorkomt ziektes! Daarnaast hebben de kuikens het volgende nodig:

 • Warmte: Een kuiken kan niet zonder warmte. Direct na de geboorte is het nodig om de pasgeboren kuikens tot ongeveer een week of zes van warmte te voorzien. Dit kan uitstekend met een warmtelamp of warmteplaat. Een warmteplaat is de meest energiezuinige oplossing.
 • Vers drinkwater: Je doet er goed aan om dagelijks het water uit de kuikendrinkbak te verversen. Soms wel vaker, afhankelijk van de drinkbak. Kuikens hebben de neiging om het bodemmateriaal in het drinkwater te gooien, ook doen ze soms hun ontlasting in het drinkwater.
 • Kuikenvoer: Het spreekt voor zich dat kuikens zonder goede kuikenvoeding niet kunnen overleven. Je kunt de ontwikkeling van de kuikens in verschillende fases opdelen. Om die reden heb je ook (afhankelijk van het merk) kuikenvoer voor bepaalde periodes, dit kun je altijd bij het betreffende kuikenvoer lezen. Kuikenvoer doe je natuurlijk in een kuikenvoerbak.

Kuikens kopen

Als je eendagskuikens gaat kopen, is het belangrijk dat je thuis alles al klaar hebt staan. Je kunt de kuikens vervoeren met een flesje lauw/warm water om hun warm te houden. Eenmaal thuis aangekomen, kun je ze het beste zo snel mogelijk in het kuikenhok onder de warmtebron plaatsen. Koop alleen kuikens als ze er gezond uitzien en schone kontjes hebben. Het vervoeren van kippen en kuikens is stressvol voor de dieren. Je kunt dit altijd opvangen met een vitamine die geschikt is voor kuikens.