Warmteplaten

Met een warmteplaat houd je de pasgeboren kuikens de eerste 6-7 weken warm. Kuikens kunnen niet zonder warmte en hiervoor is een warmteplaat de ideale oplossing. Een warmteplaat is energiezuinig, veilig in gebruik en gemakkelijk in te stellen. Het is een goed alternatief voor een warmtelamp. Beide hebben hun eigen voordelen.

In ons assortiment vind je verschillende merken warmteplaten met accessoires. Het kan gebeuren dat een kuiken wordt afgestoten door de moeder. Om die reden worden producten uit voorraad die voor 21:30 uur besteld zijn dezelfde dag nog verzonden.

Tonen als Grid List

22 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

22 producten

Van hoog naar laag sorteren

De voordelen van een warmteplaat

Een warmteplaat als warmtebron voor kuikens gebruiken, biedt een aantal voordelen. Pasgeboren kuikens zijn kwetsbaar en een veilige warmtebron geeft de voorkeur. Alles over een warmteplaat voor kuikens lees je in dit artikel. Hieronder de voordelen opgesomd:

 • Warmteplaten zijn energiezuinig
 • Gaan niet snel kapot waardoor ze lang mee gaan
 • Kies altijd een warmteplaat met een temperatuurzekering
 • Een warmteplaat is erg betrouwbaar

Op de juiste hoogte afstellen

Een warmteplaat kun je niet op temperatuur regelen, dit zou de plaat onnodig duur maken. Standaard is het vermogen van de plaat zo afgesteld dat ze de juiste warmte afgeven voor kuikens van één week oud. Je kunt daarnaast een dimmer gebruiken om de temperatuur geleidelijk af te laten nemen. Je stelt een warmteplaat als volgt af:

Goed: Kuikens scharrelen nieuwsgierig door het kuikenhok. Sommige lopen op de plaat, anderen liggen op te warmen onder de warmteplaat. Ze geven een tevreden indruk.

Te hoog: De kuikens piepen omdat ze het koud hebben. Ze liggen in het midden van de plaat, dicht tegen elkaar aan, om zoveel mogelijk warmte te krijgen.

Te laag: In plaats van onder de warmteplaat, liggen de kuikens langs de randen en erbovenop. Je kunt de warmteplaat nu wat hoger afstellen.

Comfort warmteplaat set

De Comfort warmteplaten kun je met producten van hetzelfde merk uitbreiden. Dit maakt het gebruik van de warmtebron eenvoudiger en een stuk doeltreffender.

Dimmer: Met de dimmer kun je het vermogen van de warmteplaat regelen. De dimmer voor warmteplaten kun je gebruiken voor alle warmteplaten en regelt het vermogen van de warmtebron.

Afdekkap: Zodra je kuikens op de warmteplaat gaan klauteren, zullen ze deze algauw vies maken. Alleen bij de Comfort warmteplaat serie is een speciale afdekkap voor warmteplaten te verkrijgen, wat voorkomt dat je warmteplaat vies wordt.