Warmteplaten

Met een warmteplaat houd je de pasgeboren kuikens warm voor de eerste 6 á 7 weken. Kuikens hebben warmte nodig om de eerste weken te kunnen overleven. Een warmteplaat is energiezuinig, veilig voor de kuikens in gebruik en gemakkelijk op hoogte in te stellen. Het is een goed alternatief voor een warmtelamp.

Meer informatie over Warmteplaten
Tonen als Grid List

21 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

21 producten

Van hoog naar laag sorteren

De voordelen van een warmteplaat voor kuikens

Een warmteplaat als warmtebron voor kuikens gebruiken biedt meerdere voordelen. Pasgeboren kuikens zijn kwetsbaar en een veilige warmtebron heeft de voorkeur. Hieronder de voordelen opgesomd:

 • Warmteplaten zijn energiezuinig
 • Gaan niet snel kapot waardoor ze lang meegaan
 • De meeste warmteplaten hebben een temperatuur zekering
 • Ze zijn goed op hoogte af te stellen
 • Ze geven geen restwarmte in het kuiken opgroeihok

Stroomverbruik warmteplaat VS. warmtelamp

Warmtebron voor kuikens

Warmteplaat 30x30

Powerheat 100w

Stroomverbruik

22 watt

100 watt

Een week kuikens warmhouden

3696 watt

16800 watt

Kosten

0,85

3,80

Verschil per week

-2,95

+2,95

 

Een warmteplaat stel je niet af op temperatuur

Warmteplaten werken niet op basis van een thermostaat. Ze zijn dus niet af te stellen op een bepaalde tempratuur. Dat zou ze erg duur maken en is ook niet nodig. Je kunt dit eventueel zelf ertussen zetten maar het liefst bied je de kuikens altijd warmte (een thermostaat slaat af als er een bepaalde temperatuur is bereikt). Standaard is het vermogen van de plaat zo afgesteld dat ze de juiste warmte afgeven voor kuikens van één week oud. Je kunt daarnaast een dimmer gebruiken om de temperatuur geleidelijk af te laten nemen.

Op de juiste hoogte afstellen

De hoogte van een warmteplaat is het meest ideaal als de ruggetjes van de kuikens de plaat raken. De plaat is gemaakt voor kuikens en ondanks dat deze warm aanvoelt is dit voor kuikens prima.

Goed: Kuikens scharrelen nieuwsgierig door het kuikenhok. Sommige lopen op de plaat, andere liggen op te warmen onder de warmteplaat. Ze geven een tevreden indruk.

Te hoog: De kuikens piepen omdat ze het koud hebben. Ze liggen in het midden van de plaat, dicht tegen elkaar aan, om zoveel mogelijk warmte te krijgen.

Te laag: In plaats van onder de warmteplaat, liggen de kuikens langs de randen en erbovenop. Je kunt de warmteplaat nu wat hoger afstellen.

Comfort warmteplaat set

De Comfort warmteplaten kun je met producten van hetzelfde merk uitbreiden. Dit maakt het gebruik van de warmtebron eenvoudiger en een stuk doeltreffender.

Dimmer: Met de dimmer kun je het vermogen van de warmteplaat regelen. De dimmer voor warmteplaten kun je gebruiken voor alle warmteplaten en regelt het vermogen van de warmtebron.

Afdekkap: Zodra je kuikens op de warmteplaat gaan klauteren, zullen ze deze al gauw vies maken. Alleen bij de Comfort warmteplaat serie is een speciale afdekkap voor warmteplaten te verkrijgen, wat voorkomt dat je warmteplaat vies wordt.