Thermostaten

Met een thermostaat regel je de temperatuur in de broedmachine. Een thermostaat kun je zo afstellen dat het nooit kouder of warmer wordt dan de gewenste temperatuur. Hierdoor blijft de temperatuur van de broedmachine stabiel en kunnen de embryo’s in het ei goed groeien.

Bestel je bij ons een thermostaat uit voorraad voor 21:30 uur, dan heb je deze morgen al in huis. Je kunt dan snel beginnen met het zelfbouwen van je broedmachine.

Tonen als Grid List

17 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

17 producten

Van hoog naar laag sorteren

Het kiezen van een thermostaat voor je broedmachine

Een thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur stabiel blijft, dit kun je controleren met een thermometer. Er zijn verschillende type thermostaten, waarvan ze niet allemaal geschikt zijn om te gebruiken in een broedmachine. Om te zorgen dat je de juiste thermostaat kiest voor je broedmachine, hebben we ze even op een rijtje gezet: 

Proportionele thermostaat

De proportionele thermostaat Thermotronic is nauwkeurig en ideaal om te gebruiken in broedmachines. Na het instellen van de gewenste temperatuur, slaat de thermostaat automatisch af als deze bijna de verwachtte temperatuur heeft bereikt. Doordat een verwarmingselement niet meteen afkoelt na het afslaan, bereikt een proportionele thermostaat de gewenste temperatuur zonder hier overheen te gaan.

Digitale thermostaat

De digitale thermostaat TS-5000 is nauwkeurig en eenvoudig in te stellen. Je ziet de cijfers staan op de display, waardoor deze thermostaat erg gebruiksvriendelijk is. Daarnaast heb je vaak verschillende opties die je kunt instellen, zoals de keuze tussen Celsius of Fahrenheit en een alarm als de temperatuur te hoog wordt. Perfect voor broedmachines!

Ether thermostaat

Dit type thermostaat wordt al lang gebruikt bij broedmachines en werkt op basis van ether in een losse capsule. De ether thermostaat is betrouwbaar en de goedkoopste thermostaat die je in een broedmachine kunt gebruiken.

Mechanische thermostaat

De mechanische thermostaat is een eenvoudige thermostaat en is minder nauwkeurig dan de andere types. De temperatuur kan soms 3°C fluctueren. Hierdoor is het niet geschikt voor gebruik in een broedmachine. De thermostaat is wel prima te gebruiken in dierverblijven en kuikenhokken en om kippenhokken vorstvrij te houden.