Kenniscentrum

 1. De 3 beste budget broedmachines van 2024!

  Succesvol eieren uitbroeden voor een kleine prijs is mogelijk! Dit is Kippenhuis.nl top 3 voor een budget broedmachine. Als je nog nooit zelf hebt gebroed raden we je aan eerst het artikelen over eieren uitbroeden te lezen. Daarin ontdek je wat je nodig hebt en waar je op moet letten voor jouw eerste kuikens! Zie hieronder de top 3 goedkope broedmachines:

  1. Budget Broedmachine Puisor Nou 103TH

  Lees meer »
 2. Kalkoen slachten voor eigen consumptie

  Kalkoen is een hoogwaardig stukje vlees. Een kalkoen slachten is voornamelijk populair in de kerstperiode. Een overheerlijke, met verse groente gevulde kalkoen is echt een sfeermaker tijdens het diner. Maar voor dat malse stukje kalkoenvlees op tafel staat dient er nog wel wat te gebeuren. Het klaarmaken van een kalkoen is ongeveer gelijk aan een kip slachten.

  Voorbereiding van een kalkoen slachten

  Er wordt gezegd dat een gestrest dier hormonen afgeeft die het vlees minder doen laten smaken. De voorbereiding begint daarmee al in het hok. Probeer voor het slachten van de kalkoen dan ook het dier met rust te laten en benader deze langzaam direct voor de slacht.

  Lees meer »
 3. Vleesrassen kippen, wat zijn het en welke rassen zijn er?

  Vleesrassen zijn snelgroeiende kippen die speciaal gefokt wordt voor de vleesproductie. Vanaf jongs af aan worden de kuikens al veel  gevoed. Dit worden ook wel een vleeskuikens genoemd. Er zijn verschillende rassen die het meest gebruikt worden voor de vleesproductie. Dat zijn kippen zoals: de Mechelse Koekoek, Faverolles, Faverolleskriel, Dorkings, Houdan en de Houdankriel. In dit artikel behandel ik de volgende vleesrassen:

  • Faverolles
  • Houdan
  • Mechelse Koekoek

  Faverolles

  Deze prachtige kip is te vinden in 2 soorten, de Franse en het Duitse ras. De Faverolles is een rustige kip die snel mensen vertrouwd. De Faverolles legt ongeveer 180 eieren per jaar

  Lees meer »
 4. Wyandotte kippen zijn kindvriendelijke kippen!

  Wyandotte kippen zijn populair. Het is een geliefd kippenras onder beginnende en ervaren kippenhouders omdat het geen veeleisende kip is. Het zijn ideale kippen voor mensen met kleine kinderen. Je hebt de Wyandotte kriel en de grote Wyandotte kippen. Het unieke van de Wyandotte is dat zij in Nederland maar liefst 25 erkende kleurlagen hebben (2020).

  In de wyandotte ras beschrijving

  • Karakter van de Wyandotte
  • Uiterlijke kenmerken van de Wyandotte
  • De Wyandotte krielkip
  • Broeden
  • Geschiedenis Wyandotte
  • De Wyandotte krielkip
  • Wyandotte kopen
  • Wyandotteclub rasvereniging

  Karakter van de Wyandotte

  Het Wyandotte kippenras staat bekend om hun vriendelijke karakter. Ze zijn makkelijk in omgang en doen niemand kwaad. Je kan ze rustig door de tuin laten scharrelen.

  Lees meer »
 5. Het Welsumer kippenras: Donkerbruine Spikkeleieren!

  De Welsumer kip is bijzonder om zijn donkerbruine eikleur met nog donkerdere spikkels. Het is een uniek ras met een rustig karakter. De Welsumer krielkip verschilt in uiterlijk bijna niet van d de welsumer kip. De eieren zijn wel anders bij de welsumer kriel. Ze zijn minder bruin en hebben niet altijd spikkels. Begin je met kippen houden dan is de wesulmer kip een leuk kippenras om naar te kijken. Hierbij een goede welsumer beschrijving.

  In de welsumer rasbeschrijving:

  • het karakter van de Welsumer
  • de uiterlijke kenmerken
  • de Welsumer kriel kip
  • bijzonder aan de Welsumer
  • fokken met de Welsumer
  • de Geschiedenis
  • welsumerclub rasvereniging

  Karakter van de Welsumer

  Lees meer »
 6. Ei Recepten! De lekkerste eieren zijn van jouw eigen kippen

  Een gepocheerd ei is een ei zonder eierschaal. Je kookt het ei doormiddel van pocheren. Verse eieren zijn het beste te gebruiken bij het maken van een gepocheerd ei. Bij het bereiden wordt geen olie of vet gebruikt. Bij het koken van het water gebruik je meestal een beetje azijn. Dat doe je omdat de azijn ervoor zorgt dat het ei bij elkaar blijft.

  Gepocheerde eieren worden zijn ideaal voor bij brunches. Ze zijn het allerbekendste van het klassieke brunch gerecht: eggs benedict. Hieronder drie heerlijke recepten met als hoofdingrediënt verse eieren.

   

  3 overheerlijke ei recepten

  1. Avocado toas met gepocheerde ei
  Lees meer »
 7. 7 tips om beestjes te weren bij kippen

  Heb je last van kleine beestjes bij kippen? Zijn rood of zwart. Hebben ze 6 of 8 poten en hoe ga bestrijd je ze? Warm weer is het ideale klimaat voor vlooien, mijten en bloedluizen om zich voort te planten.

  • Rode beestjes bij kippen = lees bloedluis bij kippen voor meer informatie
  • Zwarte beestjes bij kippen = vlooien, luizen of mijten
  • Beestjes op kippen = Meestal veerluis
  • Beestjes op kippeneieren = Zwarte luis

  beestjes-weren-bij-kippen

  Zeven stappenplan tegen beestjes bij kippen

  1. Behandel het kippenhok preventief, zo voorkom je plagen
  2. Dicht alle naden en kieren, dit zijn de favoriete schuilplekjes van de bloedluis
  3. Geef je kippen een zandbak zodat ze de beestjes zelf kunnen verjagen
  4. Verspreid sterk ruikende
  Lees meer »
 8. Interview met Zijdehoender fokker Marc

  Interview met Zijdehoender fokker Marc

  Net na ons eerste bezoek aan Cochinfokker Moniek werd er een bestelling afgehaald door Helga, een klant die bij ons in de buurt woont. Ze kwam voor wat voer en drinkbakjes voor haar nog op te halen zijdehoenders. Zo zijn we bij Marc terecht gekomen. Marc fokt Zijdehoenders deed zijn eerste bestelling in 2013 bij Kippenhuis. Toen hij zei dat we langs konden komen voor een interview, waren we er natuurlijk als de kippen bij!

  Even voorstellen…

  Marc van de FliertMarc van de Fliert uit Lunteren groeide op in een nieuwbouwwijk, maar helpt al vanaf het moment dat h

  Lees meer »
 9. Cochinkrielen uit Zoetermeer. Op bezoek bij Moniek!

  Op bezoek bij moniek uit zoetermeer Moniek cochin fokker

  Kippenhuis gaat op klantenbezoek. Want wil jij ook graag meer weten over hoe je ‘buurman’ het doet? Wij trekken de stoute schoenen aan en gaan langs (nadat we het gevraagd hebben natuurlijk). Zo kwamen wij uit de ervaren kippenliefhebster Moniek. Gelukkig had Moniek een warme mok koffie al klaar staan, want het genadeloze win

  Lees meer »