Slachten

 1. Kalkoen slachten voor eigen consumptie

  Kalkoen is een hoogwaardig stukje vlees. Een kalkoen slachten is voornamelijk populair in de kerstperiode. Een overheerlijke, met verse groente gevulde kalkoen is echt een sfeermaker tijdens het diner. Maar voor dat malse stukje kalkoenvlees op tafel staat dient er nog wel wat te gebeuren. Het klaarmaken van een kalkoen is ongeveer gelijk aan een kip slachten.

  Voorbereiding van een kalkoen slachten

  Er wordt gezegd dat een gestrest dier hormonen afgeeft die het vlees minder doen laten smaken. De voorbereiding begint daarmee al in het hok. Probeer voor het slachten van de kalkoen dan ook het dier met rust te laten en benader deze langzaam direct voor de slacht.

  Lees meer »
 2. Vleesrassen kippen, wat zijn het en welke rassen zijn er?

  Vleesrassen zijn snelgroeiende kippen die speciaal gefokt wordt voor de vleesproductie. Vanaf jongs af aan worden de kuikens al veel  gevoed. Dit worden ook wel een vleeskuikens genoemd. Er zijn verschillende rassen die het meest gebruikt worden voor de vleesproductie. Dat zijn kippen zoals: de Mechelse Koekoek, Faverolles, Faverolleskriel, Dorkings, Houdan en de Houdankriel. In dit artikel behandel ik de volgende vleesrassen:

  • Faverolles
  • Houdan
  • Mechelse Koekoek

  Faverolles

  Deze prachtige kip is te vinden in 2 soorten, de Franse en het Duitse ras. De Faverolles is een rustige kip die snel mensen vertrouwd. De Faverolles legt ongeveer 180 eieren per jaar

  Lees meer »