Succesvol eieren uitbroeden voor een kleine prijs is mogelijk! Dit is Kippenhuis.nl top 3 voor een budget broedmachine. Als je nog nooit zelf hebt gebroed raden we je aan eerst het artikelen over eieren uitbroeden te lezen. Daarin ontdek je wat je nodig hebt en waar je op moet letten voor jouw eerste kuikens! Zie hieronder de top 3 goedkope broedmachines:

1. Budget Broedmachine Puisor Nou 103THbudget-broedmachine-puisor-nou-103th

De Puisor Nou 103TH is de op één na goedkoopste broedmachine in ons assortiment, die de temperatuur en luchtvochtigheid op een digitaal display laat zien. Daarnaast kan je in één handomdraai alle eieren draaien. Dit maakt deze budget broedmachine onze eerste keuze als je tot 51 kippeneieren wil uitbroeden. Hoewel het keersysteem niet automatisch is, zorgt het ervoor dat je met één enkele draai alle eieren tegelijk kunt keren, wat aanzienlijk tijd bespaart. De broedmachine is ideaal voor kippen en kwartels (met de uitbreiding voor kwarteleieren), maar niet aanpasbaar voor andere temperaturen dan de standaard 38 graden Celsius.

+ Makkelijk keersysteem voor 51 kippeneieren over de punt te keren
+ Goed zicht op de temperatuur en luchtvochtigheid door de digitale display
+ Doorzichtige kap zodat je het broedproces goed kunt volgen
-  De temperatuur van deze broedmachine is niet in te stellen

Puisor Nou 103th

2. Budget Broedmachine Puisor Exotic X2

Wil je liever een budget broedmachine met een automatisch keersysteem en instelbare temperatuur? Dan is de Puisor Exotix X2 beter geschikt. De Puisor Exotic X2 is van dezelfde fabrikant als de nummer 1 uit deze test, maar heeft 2 grote voordelen die extra gemak bieden. Je kunt de temperatuur instellen naar wens (want soms handig kan zijn voor meer controle) en het keren van eieren gebeurt geheel automatisch zonder er naar om te kijken. Deze machine biedt de beste prijs/kwaliteitverhouding voor een machine die de eieren automatisch keert. Daarnaast zorgt de transparante kap ervoor dat het gemakkelijk is om het broedproces te monitoren. Alleen het water toevoegen gaat nog wel met de hand. 

+ Volledig automatische keersysteem voor de 51 kippeneieren
+ De temperatuur kun je naar wens aanpassen voor de beste resultaten
+ Beste prijs/kwaliteit verhouding
-  Water toevoegen gaat handmatig en kan alleen door de kap te openen

Puisor Nou 103th

3. Budget Broedmachines Brinsea Mini 2 Eco

De Brinsea Mini 2 Eco is een compacte en vooral betrouwbare budget broedmachine. Met ruimte voor 10 kippeneieren, 12 fazanteneieren en 24 kwarteleieren, biedt deze machine een zeer stabiele omgeving voor het uitbroeden van eieren. Kostbare functies zoals het automatisch keren van de eieren, een digitaal display en hygrometer zijn afwezig gehouden om de prijs laag te houden. Op het eerste gezicht lijkt het hierdoor een “karige” broedmachine. Er is echter een merkbaar verschil in uitkomst van de eieren en levensduur van de brinsea broedmachine ten opzichte van eerder genoemde broedmachines waardoor deze toch de top 3 haalt van de budget broedmachines.

+ Voor zijn formaat een zeer betrouwbare broedmachine
+ Beschikt nauwkeurige thermostaat
- Eieren keren gaat handmatig
- Een aparte hygrometer is nodig om de luchtvochtigheid te kunnen controleren

Puisor Nou 103th

Vergelijking van de budget broedmachines:

  • De Puisor Nou 103TH heeft een semi automatisch een keersysteem voor de eieren en een vaste temperatuur van 38 graden Celsius, dit maakt het de enige broedmachine met een niet instelbare temperatuur.
  • De Puisor Exotic X2 heeft een volledig automatisch keersysteem, terwijl de andere twee modellen elke dag minimaal 2 keer aanwezig dient te zijn om de eieren te keren
  • De Brinsea Mini 2 Eco is verreweg de betrouwbaarste broedmachine van deze budget top 3. De functies zijn minder uitgebreid maar dit maakt die ruim goed in betrouwbaarheid en levensduur. 

Meer broedmachines

Wil je meer weten over deze broedmachines of ben je benieuwd naar ons volledige aanbod? Neem dan gerust een kijkje bij onze broedmachines. En vergeet niet om onze handige broedgids te raadplegen voor tips en advies over het uitbroeden van eieren.