Warmtelampen

Een warmtelamp is een goede oplossing voor het warmhouden van de kuikens in de eerste levensfase. Tijdens de eerste 6-7 weken hebben kuikens warmte nodig om te kunnen overleven als moeder kip niet aanwezig is. Ze gebruiken deze warmte om zichzelf te ontwikkelen tot volwassen kippen. Een alternatief voor een warmtelamp is de warmteplaat, deze is erg energie zuinig.

Kippenhuis biedt verschillende warmtelampen en armaturen aan, zo kun je zelf de gewenste set samenstellen. Alles wordt uit voorraad geleverd, zodat je het snel in huis hebt. Bestellingen voor 21:30 uur besteld en op voorraad, worden dezelfde dag nog verzonden.  

Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 39

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 39

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een warmtelamp voor kuikens kiezen

Er zijn verschillende mogelijkheden om een warmtelamp voor kuikens te gebruiken. Je hebt grote en kleine armaturen; lampen die licht en warmte afgeven en lampen die geen licht, maar alleen warmte afgeven. Dat laatste is beter voor het dag- en nachtritme van de kuikens. Waar let je op bij het aanschaffen van een warmtelamp:

 • De juiste wattage: Afhankelijk van het aantal kuikens en de buitentemperatuur, zijn er verschillende wattages aan te raden. Voor een kleine groep tot ongeveer 10 kuikens is een kleine warmtelamp voldoende. In de zomer is een warmtelamp van 60 watt geschikt, en in de koudere maanden is een warmtelamp van 100 watt beter. Voor grotere groepen kun je beter een hogere wattage nemen.
 • De diameter van het armatuur of de reflector: Ook deze hangt samen met het aantal kuikens. Tot 15 kuikens is een diameter van 22 cm ruim voldoende. Voor grotere groepen kan er beter een kap met een grotere diameter gebruikt worden. De reflector van 38cm is de grootste in ons assortiment. Een reflector zorgt ervoor dat de warmte naar een bepaalde plek gericht wordt.
 • Rood of helemaal geen licht: Warmtelampen zijn te verkrijgen in rood licht of zonder licht, de zogenaamde donkerstraler. Rood licht is de traditionele kleur. Een donkerstraler geeft alleen warmte af en geen licht. Hierdoor hebben de kuikens een veel beter dag- en nachtritme. Elstein donkerstralers zijn van uitstekende kwaliteit.

Het gebruik van een warmtelamp bij kuikens

Kruipen de kuikens dicht tegen elkaar aan op een kluitje en piepen ze luid? Dan heb je de warmtelamp waarschijnlijk te hoog hangen. Proberen de kuikens zo ver mogelijk van de warmtelamp te blijven, dan hangt deze te laag. Bij de ideale hoogte zitten de kuikens onder de lamp met de konten na elkaar toe en scharrelen ze tevreden rond in het hok.

Zelf een warmtelamp maken

Maak je liever zelf een warmtelamp, dan heeft Kippenhuis alle benodigde onderdelen voor je. Bij het maken van een warmtelamp heb je een keramische fitting nodig, een gewone fitting zal smelten door de hitte, een stroomsnoertje en een reflector. De grootte van de kap is afhankelijk van de hoeveelheid kuikens. De kleine reflector van 25cm is geschikt voor zo’n 10 kuikens, de middelgrote reflector van 30cm voor ongeveer 15 tot 25 kuikens en de grootste reflector van 38cm is ideaal voor grotere groepen kuikens.