Bloedluis

Bloedluis is de meest beruchte parasiet bij kippenhouders. Kippen houden zonder bloedluis is dan ook een flinke uitdaging. Bloedluis is een mijtensoort die zich voedt met het bloed van je kippen. Overdag schuilen de bloedluizen in het kippenhok en ’s nachts bespringen ze de kippen. Bij een bloedluisplaag loop je dan ook het risico dat je kippen komen te overlijden.

In onze online kippen apotheek vindt je verschillende effectieve producten voor bloedluisbestrijding en het voorkomen van bloedluis. Ook op natuurlijke basis.

Meer informatie over Bloedluis
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 41

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 41

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bloedluis bestrijden via de kippen

Heb je eenmaal bloedluis in het kippenhok is het zaak om er zo snel mogelijk van af te komen. In het artikel bloedluis bestrijden in het kippenhok gaan we dieper in op de bloedluis en hoe je te werk kan gaan om het te bestrijden. Hieronder vind je de middelen over hoe je de plaag tegen gaat op de kippen zelf en in het kippenhok:

Bloedluis bestrijden via de kippen

Er zijn verschillende middelen waarmee je de bloedluis via de kippen kunt bestrijden. Let er wel op dat je geen middelen gebruikt bij de kippen die bedoeld zijn voor het kippenhok. Dat kan schadelijk zijn voor de kippen en de eieren die je wilt eten. In onze kippen apotheek vind je twee kipvriendelijke producten:

 • Finecto Plus Oral Bloedluisbestrijding. Dit is een poeder die je door het kippenvoer strooit wat ervoor zorgt dat het bloed van de kippen onaangenaam wordt voor de bloedluis. Het poeder tast de eieren niet aan.
 • Klaus Picosan Droogbad. Dit product ontneemt vocht, wat bloedluis nodig heeft om te overleven. Verspreid dit product op de kippen of strooi het in het zandbad.
 • Kippenhuis Feromask Spray. De Spray werkt direct en wanneer je deze juist toepast, geeft deze een bescherming tot 6 weken. Doordat er geen gebruik gemaakt wordt van gif, is het middel veilig te gebruiken op je kippen. 
 • Mite Blocker Combi. Het product immobiliseert de gewrichten van de parasieten op een mechanische wijze. Dit werkt in alle levensfases van de parasieten. Daarnaast kan het product ook gebruikt worden voor in de omgeving.

Bloedluis bestrijden in het kippenhok

Bloedluisbestrijding in het kippenhok kun je het beste doen met middelen die daarvoor bedoeld zijn. Middelen die er niet specifiek voor bedoeld zijn kunnen een schadelijk effect hebben op de eieren of de gezondheid van je kippen. Dit zijn onze effectieve middelen voor bloedluisbestrijding in het kippenhok.

 • Finecto Plus Bloedluisbestrijding. is een veelgebruikt middel tegen bloedluis en bevat geen chemische insecticiden. Spray het product in de naden en kieren van het kippenhok.
 • Kippenhuis Bloedluispakket Start. Dit pakket is ideaal voor het bestrijden en tegen gaan van bloedluis. Het pakket bevat de basisproducten die handig zijn voor het bestrijden van bloedluis en andere parasieten.
 • Diatomeeënaarde 10L. weert en voorkomt parasieten bij kippen. Luizen, mijten, vlooien en insecten maken geen schijn van kans! Diatomeeënaarde bestaat uit opgedroogde algen uit de zee, volledig natuurlijk dus!

Preventief bloedluis bestrijden

Een nieuw ingericht kippenhok houd je het liefst vrij van bloedluis. Behandel het kippenhok daarom met Klaxo. Dit middel is een witkalk wat het kippenverblijf bloedluis-onvriendelijk maakt. Het maakt de omgeving wit en droog. Twee dingen waar de bloedluis een hekel aan heeft.

Natuurlijke middelen voor bloedluisbestrijding

Werk je liever met natuurlijke middelen tegen bloedluis, dan zijn tabakstelen en nestkruiden een goede optie. Beiden ruiken erg sterk voor bloedluizen, waardoor ze liever niet in de buurt komen. tabaksnippers en/of nestkruiden verspreid je over de bodem van het kippenhok en in het legnest. Tot slot is er nog het middel: Klaus Picosan Droogbad. Dit product ontneemt vocht uit de omgeving, waar de bloedluis niet van gediend is.

Een bloedluis test

Om te kijken hoeveel bloedluis er in je kippenhok aanwezig is, kun je een bloedluis test doen. Zo heb je een beetje een idee hoe groot het probleem is. De kant en klare Bloedluis Test van  Finecto kun je eenvoudig thuis doen en aan de hand daarvan een behandelplan opstellen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de handige Controlebuisjes!