Slachtbenodigdheden

Voor het zelf slachten van je eigen pluimvee zijn verschillende benodigdheden beschikbaar. Wil je meer weten over een kip slachten dan verwijzen we je graag door naar ons artikel over een kip slachten en plukken. Houd er rekening mee dat het gaat het beëindigen van een leven. Doe dit zo snel en diervriendelijk mogelijk.

Meer informatie over Slachtbenodigdheden
Tonen als Grid List

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een Slachttrechter kopen

De slachttrechter is een hulpmiddel om de kip, eend, gans of kwartel na het bedwelmen leeg te laten bloeden. Doe het dier met de kop naar beneden in de slachttrechter en snij de halsslagader door. Er zijn verschillende maten slachttrechters. Deze maat heb je nodig:

 • Krielkippen: Klein H = 23,5cm D1 = 19cm D2 = 7,5cm
 • Vleeskippen: Middel H = 29cm D1 = 23cm D2 = 8cm
 • Kalkoenen/ Ganzen: Groot H = 33cm D1 = 31cm D2 = 11cm

Het juiste materiaal voor de slachttrechter:

RVS: Voor commercieel gebruik is een slachttrechter van Roestvast staal verplicht. Zodat je er zeker van bent dat roest niet in aanraking komt met het geslachte dier. RVS heeft een lange levensduur.

Gegalvaniseerd: Een goedkopere oplossing dan RVS en voor privégebruik toegestaan. De trechter kan een levenslang meegaan als de beschermlaag niet wordt beschadigd.

De plukmachine kopen

Een plukmachine neemt heel veel werk uit handen. Voor het handmatig plukken van een kip heb je ca 20 tot 30 minuten nodig. Met een eenvoudige plukmachine neemt dit slechts 2-3 minuten van je tijd in beslag. Een krachtige motor draait rond en die zorgen ervoor dat de plukvingers de veren van te kip trekken. De Olba plukmachine 0,5PK is een ideaal instap model om ca 20 tot 30 kippen per uur te plukken.

Transportkist voor pluimvee

Als de dieren oud genoeg zijn dan is een transportkist een handig hulpmiddel om jouw kippen, ganzen, kwartels of eenden te vervoeren. Kies een transportkist die past bij de dieren die je gaat vervoeren. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar.