Ademhalingsproblemen

Ademhalingsproblemen bij kippen kunnen worden veroorzaakt door infecties, bacteriën en mijten. Een kip die moeite heeft met ademhalen voelt zich niet lekker en het kan dan ook snel bergafwaarts gaan. Eten gaat moeizaam of helemaal niet en de kip ziet er lusteloos uit. Ook verminderd de eiproductie.

In onze kippen apotheek vind je middelen die het probleem aanpakken, zodat de ademhaling snel weer verbeterd! Voor onze producten uit voorraad geldt voor 21:30 uur besteld, de volgende dag in huis.

Meer informatie over Ademhalingsproblemen
Tonen als Grid List

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Snot bij kippen

Snotziekte is verreweg de meest voorkomende aandoening aan de luchtwegen bij kippen. De ziekte wordt veroorzaakt door bacteriën. Snot slaat op de ogen, longen, neusholtes, luchtpijp en de luchtzakken. Wanneer je kippen veel snotteren en moeite hebben met ademhalen is de kans groot dat ze last hebben van snotziekte. Kippensnot is erg besmettelijk. Het is raadzaam om een zieke kip zo snel mogelijk te behandelen. Koudijs Ornipar is een homeopathisch dierengeneesmiddel en is effectief voor het behandelen van snot.

Luchtpijpmijt bij kippen

Luchtpijpmijten nestelen zich, zoals de naam al aangeeft, in het ademhalingskanaal van kippen. Ook andere vogelsoorten kunnen last krijgen van luchtpijpmijt. Kippen zullen in eerste instantie niet ziek worden van de mijten. Je kunt luchtpijpmijten herkennen aan de volgende symptomen:

 • Hoesten en niezen
 • Piepende ademhaling
 • Schudden met de kop
 • Vocht uit de neus

Gaapworm bij pluimvee bestrijden

Ook wormen kunnen zich nestelen in de luchtpijp van kippen en ander pluimvee. De gaapworm is een rondworm die leeft in de luchtpijp van de kippen. Kippen met gaapworm zullen niet niezen of snotteren, maar wel uitgebreid gapen. Hierdoor is de gaapworm goed te onderscheiden van de andere ademhalingsziektes. Je doet er wel goed aan de gaapworm te bestrijden.

De kippen helpen aansterken

Medicijnen voor wormen en mijten en de verzwakte conditie van zieke kippen zorgen ervoor dat de kip alle hulp kan gebruiken om weer in conditie te komen. Help de kip een handje door een vitaminepreparaat te verstrekken. Voeg deze toe aan het drinkwater of direct in de bek. Per aandoeningen kunnen er verschillende behoefte aan vitamines zijn. Vitamines voor kippen kunnen net dat duwtje in de rug zijn, zodat je kip zich snel weer helemaal fit voelt.