Ontwormen

Wormen bij kippen komen veel voor. De besmetting gebeurt snel en pas na een tijdje zijn er symptomen zichtbaar. Vooral jonge dieren zijn er gevoelig voor. Besmette kippen worden mager en kunnen last krijgen van diarree, met een vieze cloaca als gevolg. De kippen hebben al snel geen energie meer, wat zich uit in fletse kammen, doffe veren en zelfs nekrui. Dit schreeuwt om een behandeling.

Onze producten uit voorraad worden als ze voor 21:30 uur besteld zijn, dezelfde dag nog verzonden. Dit is dan de volgende dag al in huis.

Meer informatie over Ontwormen
Tonen als Grid List

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

Symptomen van wormen

Alleen als je duidelijk wormen in de ontlasting ziet kun je met zekerheid zeggen dat het om een wormbesmetting gaat. Maar vaak is het niet te zien. De eitjes in de ontlasting zijn met het blote oog niet te tellen en de symptomen kunnen ook door een andere ziekte komen. Mestonderzoek geeft altijd uitsluitsel, zodat je zeker weet waar je kippen last van hebben.

Preventief kippen ontwormen

Omdat een wormenbesmetting erg snel kan plaatsvinden en het pas laat zichtbaar is, wordt er gesproken over het preventief behandelen tegen wormen. Als je nieuwe dieren bij jouw kippen zet kun je die het beste behandelen. Ook raden we aan om meerdere keren per jaar je kippen te ontwormen. Kies hierbij voor de natuurlijke middelen die voornamelijk het lichaam aansterken en waarbij je de eieren gewoon kunt blijven eten. Verm-x korrel of Verm-x vloeibaar zijn hiervoor uitstekende middelen.

Soorten wormen bij kippen

 • Haarwormen: deze wormensoort is maar ca. 1cm lang. Er zijn verschillende soorten haarwormen. Ze leven in de krop, slokdarm en dunne darm en veroorzaken ontstekingen.
 • Spoelwormen: dit is de meest voorkomende wormensoort bij kippen. De lengte van de spoelworm varieert van een kleine 1cm tot soms wel 10cm. Deze wormen leven voornamelijk in de dunne en blinde darm en bemoeilijken het verteren van kippenvoer.
 • Gaapwormen: zorgen voor benauwdheid bij kippen. Waardoor je de kippen overdreven ziet gapen. Ze leven in de luchtpijp en voeden zich met bloed en lymfevocht.
 • Lintwormen: zijn de minst schadelijke wormen voor kippen. Ze hebben een tussengastheer nodig om te overleven, zoals slakjes en kevertjes. Een nieuwe besmetting van lintwormen zie je daarom vaak alleen in de zomer.

Diarree bij kippen

Darmproblemen bij kippen kunnen verschillende oorzaken hebben. Om direct een ziekte aan te wijzen is erg lastig. Diarree bij kippen kan komen door stress, nat voer of een wisseling van het kippenvoer. In deze situatie is het verstandig om de darmflora van de kippen een handje te helpen. Ropa poultry complete ondersteund de darmflora en bevat vitamines en antioxidanten voor de verbetering van de algehele gezondheid van de kippen.

Mestonderzoek bij kippen

Om uitsluitsel te geven of het om een wormenbesmetting gaat is mestonderzoek nodig. Pas na het uitvoeren van een mestonderzoek bij de kippen weet je of er wormen zijn en om welke wormen het gaat. Je krijgt een uitgebreid overzicht van het microscopisch onderzoek en een gericht advies om de besmetting bij kippen te behandelen. Mestonderzoek bij kippen is de enige manier om echt uitsluitsel van de besmetting te krijgen.