Kippen apotheek

Kippenziekten behandelen doe je het beste zo snel mogelijk, want kippen laten slecht zien dat ze ziek zijn. In de apotheek van Kippenhuis kun je alles vinden voor de medische verzorging van je kippen en ander pluimvee. Onze kippen apotheek biedt onder andere vitamines aan, bloedluis bestrijdingsmiddelen, ontwormmiddelen en medicijnen tegen snot en coccidiose.  

Meer informatie over Kippen apotheek
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 190

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 190

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe herken ik een zieke kip?

Het kan lastig zijn om een zieke kip te herkennen. Zieke kippen scharrelen minder en vertonen afwijkend gedrag. Vermagering, waterige ontlasting, opgezette poten: het zijn allemaal symptomen die je vertellen dat er iets niet goed gaat met je kip. Per ziekte verschillen de ziekteverschijnselen.

Bloedluisbestrijding bij kippen

Bloedluis schuilt overdag in de naden en kieren van het kippenhok en wordt ’s avonds actief om de kippen te besluipen. Bloedluis is hardnekkig en een plaag kan fataal zijn voor kippen. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk bloedluis te bestrijden en dit te blijven doen met de daarvoor bestemde producten. Een bloedluistest geeft uitsluitsel.

Kippen ontwormen

Wormen bij kippen zorgen ook voor problemen. Wormen leggen eitjes die met de ontlasting van de kippen mee naar buiten gaan. Insecten eten de wormeneitjes op en besmetten zo de kippen weer. Overvliegende vogels kunnen ook wormen achterlaten in het kippenhok. Maak het kippenhok regelmatig schoon en let er op dat er niet teveel insecten rondzwermen bij de kippen. Bij besmetting van wormen, dienen de kippen ontwormt te worden. Wil je er zeker van zijn dat het om een wormenbesmetting gaat, voer dan een mestonderzoek van het kippenmest uit.

Snot bij kippen

Snot is een chronische ademhalingsziekte bij kippen dat wordt veroorzaakt door een bacterie. De bacterie zorgt voor ontstekingen in de luchtwegen, waardoor de kippen kunnen gaan kuchen en snotteren. Bronchisol is een uitstekend middel om snot bij kippen te behandelen.

Coccidiose bij kippen

Coccidiose bij kippen komt in veel gevallen door een niet goed schoon gehouden kippenhok. Coccidiose ontstaat door een darmparasiet en uit zich vaak door bloed in de ontlasting (maar dit hoeft niet altijd). Wacht niet met het behandelen van coccidiose bij kippen maar doe dit direct. Voer mestonderzoek uit om te weten of het om een coccidiose besmetting gaat.

Het kippenhok ontsmetten om zieke kippen te voorkomen

Een slecht onderhouden kippenhok is een grote oorzaak van kippenziekten. Door het kippenhok goed schoon en droog te houden voorkom je broeiplekken voor bacteriën. Ontsmet het kippenhok jaarlijks en na een ziekte, zo verklein je de kans dat er nieuwe kippenziekten ontstaan. Voorkomen is immers beter dan genezen.