Roofmijten

De roofmijt is een natuurlijke vijand van de bloedluis. Zet ze uit in het kippenhok om de bloedluizen te bestrijden. Roofmijten prikken de bloedluizen en eten ze vervolgens op. De beestjes komen gemakkelijk bij de lastige plekken waar de bloedluis zich bevindt. Door gebruik te maken van roofmijten kan je bloedluizen bestrijden en voorkomen op een 100% natuurlijke manier! 

Lees onderaan deze pagina over de voordelen van de roofmijt. Hoe je kunt gebruiken en handige tips bij het uitzetten in het kippenhok. Voor vragen kun je altijd met onze klantenservice bellen.

Tonen als Grid List

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

Roofmijten inzetten in het kippenhok

De hoeveelheid roofmijten die je nodig hebt hangt af van de ruimte. Als voorbeeld nemen we de Dutchy’s roofmijten. Voor een kippenhok gaan we uit van minimum 3 Mite Boosters voor de eerste vierkante meter (het nachthok). Bij elke extra vierkante meter komt er één Mite Booster extra bij. Stel u heeft een hok van vijf vierkante meter, dan heb je zeven Mite Boosters nodig. Zijn er veel kieren en andere verstopplekken dan is het advies om extra roofmijten in te zetten.

Wat kan je verwachten van de roofmijten?

Na het uitzetten van de roofmijten lijkt het alsof er meer bloedluizen zijn dan eerst. Dit komt doordat de roofmijten de bloedluizen uit de naden en kieren verdrijven. Je zult de bloedluis treffen op plekken waar je ze normaal niet ziet. Dit is juist een goed teken! Het betekent namelijk dat de bloedluizen uit hun schuilplaatsen zijn verjaagd. Het duurt enkele weken tot dat je het effect ziet van de roofmijten. Werken ze na 3 weken nog niet? Dan is er een kans dat er te weinig roofmijten aanwezig zijn of dat ze door de temperatuur niet actief zijn. Lees hier meer over bij de betreffende roofmijten.

Soorten roofmijten

Er bestaan verschillende soorten roofmijten, enkel van deze soorten hebben hun unieke eigenschappen waardoor ze op verschillende manieren in te zetten zijn. Je kunt ze tegelijk gebruiken om de bloedluisplaag te bestrijden:

 • Dutchy’s: De meeste natuurlijke manier om bloedluis te bestrijden is door hand van Dutchy’s te gebruiken. Dit zijn de sterkste roofmijten van de drie. De volwassen roofmijt leeft tot ongeveer zes weken. Ze jagen de hele dag op de mijten en eten ze vervolgens op. Na enkele weken is er al resultaat!
 • Androlis: De Androlis roofmijten kunnen gebruikt worden tegen bloedluis. Ze zijn vooral een goede keuze om preventief bloedluis te bestrijden. Bij een grote plaag zijn de Androlis roofmijten minder effectief dan de Dutchy’s roofmijten.
 • Taurrus: De Taurrus roofmijt is de natuurlijke vijand van verschillende parasieten op reptielen. De roofmijten zijn veilig voor mens en dier, maar daarnaast ook voor hun omgeving. De Taurrus roofmijt kan goed in droge terraria te werk gaan. Bij natte ruimte kan je beter kiezen voor de Dutchy’s.

 

Chemische middelen i.c.m. roofmijten

Wanneer je gebruik maakt van chemische bestrijdingsmiddelen tegen bloedluis kan je geen roofmijten toepassen. Deze kunnen hier niet tegen en hebben hierdoor ook geen effectieve werking. Kies je ervoor om roofmijten te gebruiken, maak dan 6 weken geen gebruik van bestrijdingsmiddelen. Het kippenhok schoonmaken is geen probleem. Gebruik hiervoor biologische reinigingsmiddelen zoals Bio Parasite Clean.

Bloedluis controleren

Het is handig om te controleren hoe groot de bloedluisplaag is. Dit kan je doen door controlebuisjes. Hiermee kan je zien hoeveel luizen er zich bevinden in de omgeving en daar de inzet van roofmijten op aanpassen. Het is handig om deze wekelijkse te vervangen zo kan je zien of het aantal bloedluizen afneemt.