Mite Booster houder

Bekijk productomschrijving
1,50
Op voorraadBesteld voor 21:30, morgen in huis!
Waarom Kippenhuis.nl?
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Besteld voor 21:30, morgen in huis!
  • 365 dagen bedenktijd
  • Vrijblijvend advies. Bel 085-0440500
Productinformatie

De Mite Booster houder is een speciale houder voor het Mite Booster patroon. De houder kan eenvoudig in het kippenhok opgehangen worden. Bestel het bij Kippenhuis!

De Mite Booster houder van Refona dient gebruikt te worden met het Mite Booster patroon. Het patroon zit nu stevig vast in het kippenhok of op een andere gewenste plek.

+ Stevige houder
+ Kan zowel worden opgehangen als worden vastgeschroefd
+ Na plaatsing kan het patroon eenvoudig worden vervangen

De Mite Booster houder hoort bij het Mite Booster patroon en zorgt ervoor dat de roofmijten, de Dutchy’s, zich goed kunnen ontwikkelen en veilig uit het buisje kunnen klimmen. Het patroon dient door middel van de Mite Booster houder horizontaal in de houder geschoven te worden, zodat de Dutchy’s voldoende zuurstof ter beschikking hebben. Hang de houder op bij de zitstokken van de kippen of bij de legnesten.

Let op: dit is alleen de houder. Hierbij zit geen patroon!

Verdeling Mite Booster houder in de hokken

Voor een goed resultaat, is het belangrijk om voldoende Mite Booster houders op te hangen. Zo houden de roofmijten de overhand en wordt de plaag beter bestreden.

Verdeling voor vogels
Broedkooi 40 x 40 cm; 1 houder per 8 kooien.
Broedkooi 80 x 40 cm ;1 houder per 4 kooien.
Broedkooi 120 x 60 cm ;1 houder per 2 kooien.

Volières
1 houder per vierkante meter in het slaapgedeelte.

Verdeling in kippenhokken
Voor een hok met een oppervlakte van 1 vierkante meter gebruik je 3 houders. Voor elke vierkante meter extra komt er dan een houder bij. In een hok van 4 vierkante meter komen dus 6 houders!

Roofmijten als bloedluisbestrijding 

De Dutchy’s eten zo’n vijf bloedluizen per dag en gaan hierdoor een plaag effectief tegen. Wel is het belangrijk om voldoende roofmijten te plaatsen in het kippenhok, meet daarom eerst het nachthok om teleurstelling te voorkomen. Nachthokken tot 1m² hebben 3 Mite Booster patronen nodig. Bij grotere nachthokken reken je 1 extra patroon per M². Voor legnesten geldt: 1 patroon per M². In de eerste instantie zullen er meer bloedluizen worden waargenomen, doordat de roofmijten ze uit hun schuilplaatsen verjagen.

Specificaties
  • Art.nr.
    K00323
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Maak kans op leuke prijzen door een productbeoordeling achter te laten. Zo weten wij én andere dierenliefhebbers meteen wat je van het product vindt. Bovendien spaar je hiermee voor gratis producten.

Schrijf je eigen review
Productspecificaties
 
  • Art.nr.
    K00323