Rattenbestrijding

Ratten in het kippenhok zorgen voor stress bij de kippen. Ook kunnen ratten, net als muizen, ziektes en bacteriën met zich meenemen waar je kippen goed ziek van kunnen worden. Daarnaast komt het wel eens voor dat ratten kippen aanvallen en hun kuikens opeten. Bestrijd ratten zo snel mogelijk om deze problemen te voorkomen. Onze aanrader is de levende rattenvangkooi voor meerdere ratten.

Ook voor het bestrijden van muizen of roofdieren ben je hier aan het goede adres. Wil je je rattenplaag snel bestrijden? Bestel dan nu voor 21.30 en ontvang je product de volgende dag al in huis!

Tonen als Grid List

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

11 producten

Van hoog naar laag sorteren

Rattenbestrijding

Rattenbestrijding kan op meerdere manier gedaan worden: door middel van een rattenval, rattengif of een vangkooi. Je kan ervoor kiezen om de rat levend te vangen en elders uit te zetten, of de rat te doden. Rattenvallen en vangkooien zijn diervriendelijke manieren om het ongedierte te bestrijden en werken vaak erg effectief. Ratten leven vaak in groepen en het kan daarom erg lastig zijn om van ze af te komen. Door meerdere vallen te plaatsen heb je meer kans op succes.

Een rattenval zetten

Wanneer je gebruik maakt van een rattenval kan je kiezen tussen een val waarbij je de rat levend vangt of een val die de rat in één keer dood maakt. Je hebt rattenvallen waar één rat in past en vallen waar meerdere in passen. Een rat vangen vraagt een andere aanpak dan het vangen van een muis. Een rattenval zetten gaat als volgt:

 • Plaats de rattenval op de looppaden en ingangen: Ratten maken vaak gebruik van vaste looppaden en ingangen. Door deze op te sporen en de rattenval juist daar te plaatsen, heb je een grotere kans dat je de rat vangt. Let op plekken waar de ontlasting van de ratten ligt. Plaats meerdere rattenvallen voor een grotere vangkans.
 • Laat de rat eerst wennen aan de val: Ratten zijn zeer intelligent en zullen niet snel op een onbekend voorwerp aflopen. Ze inspecteren vreemde voorwerpen eerst heel voorzichtig, waardoor de kans groot is dat je de rat niet meteen vangt en het dier afschrikt. Zet daarom de val in het begin nog niet op scherp, maar plaats er wel iets lekkers in. Na een paar dagen kan je de val op scherp zetten.
 • Gebruik lokaas: Lokaas zoals een blokje kaas, een klodder pindakaas of een stukje spek werken erg goed om ratten te lokken. Let er wel op dat het voedsel niet gaat schimmelen naar verloop van tijd.
 • Controleer de rattenval dagelijks: Zo weet je tijdig of je een rat gevangen hebt of niet. Een dode rat is niet hygiënisch en kan behoorlijk gaan stinken. Gebruik handschoenen bij het verwijderen van een dode rat en was daarna grondig je handen met zeep.
 • Bescherm kinderen en huisdieren: Plaats een doosje over de rattenval heen, zodat kinderen en huisdieren niet per ongeluk in aanmerking kunnen komen met de muizenval. De Beschermende Rattenklem is goed te gebruiken in een huishouden met kinderen en huisdieren.

Ratten bestrijden met gif

Rattengif is sterk spul en het zorgt ervoor dat de ratten komen te overlijden. Het gif veroorzaakt bloedingen binnenin de rat, waardoor het dier van binnenuit doodbloedt. Let er wel op dat het tot 18 dagen kan duren voordat het rattengif zijn werking doet in de rat. Lees jezelf goed in voordat je rattengif gaat gebruiken, het kan namelijk schadelijk zijn voor het milieu en het is gevaarlijk voor kinderen en andere dieren. Gebruik rattengif daarom nooit buitenshuis, dit is ook verboden.