Finecto Plus Bloedluisbestrijding 5L - Navulling

89,95
2-3 dagen levertijd
Waarom Kippenhuis.nl?
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Besteld voor 22u, morgen in huis!
  • 365 dagen bedenktijd
  • Vrijblijvend advies. Bel 085-0440500
Productinformatie

Als U een bloedluisbesmetting in uw hokken hebt opgelopen is een oplossing die het probleem voor 100% oplost, nagenoeg onmogelijk. De luizen in alle stadia en hun eitjes zitten verscholen in alle naden en kieren die ze kunnen vinden. Onbereikbaar voor reinigingsmiddelen, bestrijdingsmiddelen en natuurlijke vijanden. Zelfs in het donker zijn ze niet te raken omdat er maar een klein gedeelte actief op weg naar uw vogels om zich te voeden. Daarbij komt dat bestrijdingsmiddelen maar zeer kort werkzaam zijn en niet hechten op het oppervlak. Mede omdat maar een klein gedeelte van de volwassen bloedluizen gedood worden en de vermenigvuldiging zeer snel gaat ontstaat een in korte periode een populatie die ongevoelig is voor het gebruikte bestrijdingsmiddel. In de proffesionele pluimveehouderij hebben we vastgesteld dat resistentie al na een half jaar gebruik van een middel optreedt.

Een tweede groot nadeel van bestrijdingsmiddelen is dat niet alleen u als verzorger deze ongezonde stoffen binnenkrijgt, maar ook uw vogels hebben direct contact en pikken de gedode insecten op.

De kooien leeg laten staan heeft ook geen zin. De vogelmijten kunnen zonder voedsel jaren overleven. Worden de hokken herbevolkt, dan leven de parasieten direct weer op.

Verhitten van de volledige verblijfsruimte tot boven 65 graden Celcius is een optie, maar dan moet de temperatuur binnen 20 minuten op 55 graden zijn door en door. Niet te doen!

Onze conclusie is dat bestrijding van het probleem een nagenoeg onmogelijke zaak is en hebben een unieke methode ontwikkeld om het probleem op een natuurlijke wijze te beheersen:

De Cyclus Control Formule van Finecto+

finecto

Onze ervaring in de professionele pluimveehouderij leerde ons dat er maar één plaats is waar de vogelmijten altijd naar toe gaan. De dieren om zich te voeden. Als we deze weg onbegaanbaar voor hen maken beschermen we de hennen of vogels. Als we daarbij de mijten onderweg aan kunnen pakken, kunnen we het probleem beheersen. We zijn begonnen met het aanbrengen van silicapoeders op stal en inventaris. Hiermee konden we kortstondig goed resultaat bereiken maar het poeder hechte niet en gaf overlast voor de verzorgers omdat zij dit inademen. Inademen van silicapoeders is zeer gevaarlijk, het kan carcinogene uitwerking hebben. Dit is de reden dat wij op basis van een pharmaceutische siliciumvorm met toevoeging van een zeer natuurlijk hechtmiddel het product Finecto hebben ontwikkeld. Omdat de pharmaceutische siliciumvorm een kleine moleculaire structuur heeft is de uitdrogende werking beperkt tot de larvale stadia van de bloedluis. Het gevolg is dat de gebruiker pas na minimaal een week resultaat ziet. Er is geen aanwas meer van de volwassen bloedluispopulatie en langzaam wordt het probleem minder.

In de hobbyhouderij is de situatie nog moeilijker. Ten opzichte van een pluimveestal is er veel meer hokoppervlakte met verstopplaatsen in relatie tot het aantal dieren. Bloedluizen vinden veel gemakkelijker een omweg om toch hun voedsel te kunnen nuttigen en er zijn meer volwassen exemplaren per dier aanwezig. Met de verrijkte formule van Finecto+ worden ook de volwassen exemplaren mechanisch uitgedroogd. De cyclus van de bloedluizen wordt op twee plaatsen onderbroken. De larvale stadia als zowel volwassen bloedluizen worden op weg naar uw vogels uitgedroogd.

De werkzame stof van Finecto+ zorgt ervoor dat de behandelde oppervlaktes wit uitslaan.

Door de toevoeging van insectenwerende plantenextracten is het resultaat nog beter en breder. Door de unieke hechting blijft Finecto+ lang werkzaam en is er geen overlast voor de vogels en u zelf. De witte waas op de behandelde oppervlaktes in het hok, is daardoor ook lang zichtbaar. Één behandeling is voldoende voor minimaal een maand bescherming.

De resultaten zijn verbluffend: In hokken waar jaar op jaar problemen zijn wordt bloedluis weer beheersbaar.

Geadviseerd wordt om voor gebruik de flacon goed te schudden en nagebruik van de spuitflacon, het spuitmechanisme goed door te spoelen met warm water. Dit om verstopping te voorkomen bij een volgend gebruik van de spuitflacon.

 

INHOUD: 900ml

Specificaties
Meer informatie
MerkFinecto
ArtikelnummerFI_0002
EAN8718104955011
Gewicht1.2kg
Lengte (cm)15
Breedte (cm)20
Hoogte (cm)23
Te gebruiken bijBloedluis
Schrijf je eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Maak kans op leuke prijzen door een productbeoordeling achter te laten. Zo weten wij én andere dierenliefhebbers meteen wat je van het product vindt. Bovendien spaar je hiermee voor gratis producten.