Diatomeeënaarde 25-29kg

79,95
2-3 dagen levertijd
Waarom Kippenhuis.nl?
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Besteld voor 21:30, morgen in huis!
  • 365 dagen bedenktijd
  • Vrijblijvend advies. Bel 085-0440500
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Maak kans op leuke prijzen door een productbeoordeling achter te laten. Zo weten wij én andere dierenliefhebbers meteen wat je van het product vindt. Bovendien spaar je hiermee voor gratis producten.

Specificaties

Diatomeeënaarde werkt effectief tegen luizen, mijten, vlooien en insecten bij kippen. Het middel is 100% natuurlijk en een absolute favoriet bij veel kippenhouders.

+ Doodt en voorkomt luizen, mijten, vlooien en insecten
+ Zorgt voor een glanzend verendek
+ 100% natuurlijk

Diatomeeënaarde is een poeder dat bestaat uit opgedroogde fossielen van diatomeeën. De fossielen zijn van kiezelachtig materiaal en hebben scherpe randjes. Luizen, mijten, vlooien en insecten halen zich open aan de randjes, waardoor ze uitdrogen en sterven. Compleet ongevaarlijk voor je kip, levensgevaarlijk voor een parasiet!

Diatomeeënaarde beschermt je kippen

Kippen zijn gek op het nemen van een stofbad met diatomeeënaarde erin, waardoor de poeder goed tussen hun veren terecht komt. Een luis, vlooi of mijt die op je kip kruipt, schuurt zichzelf open aan de poeder en sterft snel. Zo zijn je kippen beschermd tegen allerlei parasieten!   

Weer bloedluis in het kippenhok met diatomeeënaarde

Door diatomeeënaarde te verspreiden in de naden en kieren van het kippenhok, haal je alle verstopplekken van de bloedluis weg. Ook de aanwezige bloedluizen zullen sterven door de droge en ruwe diatomeeënaarde. Hierdoor is het kippenhok helemaal geen aantrekkelijke plek meer voor de bloedluis en voorkom je een plaag.

Toepassing van diatomeeënaarde

Je kan diatomeeënaarde op twee manieren toepassen:

-          In het stofbad: verspreid de diatomeeënaarde in het stofbad van de kippen, zo kunnen ze zichzelf goed onder poederen tijdens het badderen.

-          In het kippenhok: verspreid met een borstel een mooi laagje diatomeeënaarde in alle hoeken, kieren en naden van het hok. Herhaal dit na het schoonmaken en wanneer je ziet dat de poeder bijna weg is. Je kunt het ook mengen met water en dan in het kippenhok sprayen.

De combinatie van deze twee manieren geeft het beste resultaat. Wees niet te zuinig met het aanbrengen van de diatomeeënaarde, anders bestaat de kans dat het weinig tot geen effect heeft op de parasieten.

Het gewicht varieert van 25-29kg per zak.

Product specifications
Meer informatie
Art.nr.K00215
Prijs79,95
MerkBanzu
Gewicht26kg