Het zelf slachten van kippen is voor veel mensen een praktische en duurzame keuze, maar het komt met de nodige verantwoordelijkheid. In dit artikel behandelen we de stappen die nodig zijn om een kip op een verantwoorde manier te slachten, van het verdoven en doden van de kip tot het verenplukken en het uitsnijden. Ook leggen we uit wat de wettelijke regels zijn en hoe je een kip goed voorbereidt!
Slachten
Het slachten van eigen pluimvee vraagt kennis, voorbereiding en zorgvuldigheid. In deze artikelen lees je hoe je kippen en kalkoenen op verantwoorde wijze slacht, welke rassen geschikt zijn voor vleesproductie en welke regels en stappen daarbij horen.
- Meer uit: SlachtenLees meer
- Meer uit: SlachtenLees meer
Het slachten van een kalkoen voor eigen gebruik is een proces dat niet alleen voldoening geeft, maar ook zorgt voor een heerlijk stukje vlees. In dit artikel leggen we uit hoe je dit op een verantwoorde manier kunt doen, van het verdoven en doden van een kalkoen tot het plukken en uitsnijden van het vlees. We behandelen ook de wetgeving rondom het slachten van kalkoenen en geven praktische tips.
- Meer uit: SlachtenLees meer
Vleesrassen kippen, zoals de Faverolles, Houdan en Mechelse Koekoek, worden speciaal gefokt voor de vleesproductie. Deze snelgroeiende kippen zijn ideaal voor het produceren van malse, smaakvolle stukken vlees. In dit artikel bespreken we de kenmerken van de meest populaire vleesrassen, de broedtechnieken en geven we handige tips voor het succesvol broeden van vleesrassen.