Filteren

Kippensnacks

Kippensnacks zijn  een verantwoorde manier om de kippen te verwennen met iets lekkers en tegelijkertijd het natuurlijke scharrelgedrag te stimuleren. Strooi wat kippensnoep in de kippenren of stop het daarvoor bedoelde kippenspeelgoed om ze extra bezig te houden. Op deze manier wordt verveling tegengegaan en wordt bovendien de kans op verenpikken verkleind.

Meer informatie over Kippensnacks
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 30

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 30

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kippen handtam maken met snacks

Kippen handtam maken begint al vanaf het moment dat ze kuiken zijn. Door ze vanaf jongs af aan al in contact te laten komen met handen en aanrakingen, is de kans groot dat ze erg handtam zijn tegen de tijd dat ze volwassen worden. Het helpt hierbij enorm om ze op dat moment kippensnack te geven. Ze zijn hier zichtbaar dol op en durven daardoor meer. De kippen hebben snel door dat jij staat voor iets leuks en zullen eerder geneigd zijn naar je toe te komen en zelfs uit je hand te eten.

Tussendoortjes van Kippenhuis

Lekkere trek stil je met tussendoortjes zoals vlokreeftjes, meelwormen, calumwormen of een van de overheerlijke Kippenhuis mixen. Beide verkrijgbaar in grote en kleine verpakkingen. Kippen zijn er dol op! Bovendien is het een gezonde aanvulling op basis kippenvoer. De snacks zitten vol met dierlijke eiwitten die een positief effect hebben op de gezondheid van de kippen. Dit zijn de mixen van kippenhuis:

 • Eiwitmix: een overheerlijke mix en samengesteld uit vier verschillende gedroogde insecten. Hierbij is er gekozen voor de hoogst mogelijk eiwitpercentage. Je kunt deze mix altijd geven maar extra in de rui of bij de bronst periode.
 • Calciummix: deze voedzame mix bestaat ui drie verschillende gedroogde insecten met als hoofdbestandsdeel de calciumwormen of BSF larven. De mix heeft een verhoogd aandeel calcium wat de naam al doet vermoeden. Voor kippen en ander pluimvee is deze mix altijd een feestje:
 • Insectenmix: een simpele maar populaire mix bestaande uit de 3 populaire ingrediënten. Namelijk meelwormen, vlokreeftjes en gepofte rijst in een geheime verhouding. Een van onze eerste gedroogde insectenmixen maar nog steeds razend populair
 • Kuikengroemix: speciaal samengesteld voor de kleintjes. Kuikengroeimix een heerlijke mix van de kleinste gedroogde insecten. Voor hele kleine kuikens kun je het voor de eerste dagen tussen je handen fijn maken voordat je het geeft.

Het scharrelen stimuleren

Scharrelen is iets wat kippen van nature de gehele dag door doen. Wanneer ze hun natuurlijke gedrag niet kunnen vertonen, omdat er niks te scharrelen valt raken ze verveeld en gefrustreerd wat kan uiten in vervelende gewoontes. Verenpikken is een veelvoorkomend probleem wat met name gezien wordt bij kippen zonder vrije uitloop. Door de tussendoortjes, kippensnoep of smulmix in de kippenren te strooien word het scharrelen gestimuleerd en verveling tegelijkertijd tegengegaan. Ideaal om het verenpikken te voorkomen.

Populaire gedroogde insecten voor kippen

Het geven van gedroogde insecten als kippensnoep is een echte aanvulling op het menu. Kippen gaan hier zichtbaar beter van in de veren zitten vinden het erg lekker waardoor het makkelijk wordt gegeten. Dit zijn de gedroogde insecten die iedere kippen houder in huis moet hebben:

 • Calciumwormen: Een heerlijk krokante traktatie, ook wel Black Soldier Fly larve genoemd. In deze worm zit naar verhouding meer calcium dan bij andere wat goed is voor de eischalen en voor opbouw. Probeer eens calciumwormen 1L
 • Vlokreeftjes: Het duurt wat langer voordat de kippen eraan gewend zijn, maar als ze eenmaal de smaak te pakken hebben kunnen ze er geen genoeg van krijgen. Probeer eens de vlokreeftjes 1L en kijk hoe jouw kippen reageren!
 • Meelwormen: Het tussendoortje voor kippen bij uitstek. Kippen zijn gek op meelwormen en de dierlijke eiwitten hebben ook een positief effect op de gezondheid. Wij hebben meerdere verpakkingen. Van klein tot de meelwormen bulk verpakking. Probeer eens de meelwormen 1L.

Kippensnacks van Kippenkracht

Kippenkracht  heeft een groot assortiment kippensnacks, van meelwormen tot luzerne. Voor elke kip zit er wel wat naar wens tussen. De variatie in snacks zorgt voor een heerlijke afwisseling, wat goed is voor de kippen. Alle Kippenkracht kippensnacks zijn standaard bij Kippenhuis op voorraad.