Drinkbakverwarmers

Voorkom een bevroren drinkbak bij kippen met een drinkbakverwarmer. Drinkwater mag bij kippen niet ontbreken en met een handige verwarmer houd je het drinkwater ijsvrij. Kippen en ander pluimvee eten meer in de winter omdat de verbranding sneller gaat, hierdoor hebben ze ook meer behoefte aan drinkwater. Als de kippen niet bij het water kunnen komen doordat het bevroren is, bestaat de kans op uitdroging. Een waterbakverwarmer voor kippen voorkomt dit probleem!

Let op: Er is veel vraag. Als het is uitverkocht kunnen wij niet leveren. Zodra het weer op voorraad is kan het weer besteld worden.

Kippenhuis.nl levert drinkbakverwarmers uit voorraad, zodat ze snel bij jouw thuis bezorgd worden. Voor 21:30 uur besteld op een werkdag, is morgen in huis.

Meer informatie over Drinkbakverwarmers
Tonen als Grid List

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een drinkbakverwarmer voor kippen

De ideale oplossing tegen bevroren drinkwater is een drinkbakverwarmer. Dit is een verwarmde schijf of kabel waarmee je op eenvoudige wijze voorkomt dat het drinkwater bevriest. Je schuift de verwarmingsplaat gemakkelijk onder de kippendrinkbak. Met de klemmetjes op de platen zorg je ervoor dat de drinkbak er niet af kan vallen. Dat maakt het veilig in gebruik voor kippen.

De meest gekozen kippen drinkbakverwarmers

Afhankelijk van de maat van de drinkbak voor kippen raden we je een passende drinkbakverwarmer aan. Onder de drinkbakken zijn de bajonetdrinker van 3L en liggende drinkemmers erg populair. De meest geschikte verwarming vind je hieronder.

Drinkbakverwarmer 20cm: Deze maat past precies onder de bajonetdrinker van 1,5 liter en bajonetdrinker van 3 liter. Doordat de inhoud van de drinktorens niet groot is houdt de verwarmer de drinkbakken vorstvrij tot -30C. De klemmetjes van de drinkbakverwarmer 20cm houden de drinktorens op hun plaats.

Verwarmingskabel 10 watt: Ideaal voor de liggende drinkemmers en kleine bakjes. Met 10 watt heeft deze verwarmingskabel voldoende vermogen om de drinkemmers in Nederland ijsvrij te houden.

Kippen houden in de winter

Nederlandse kippenrassen zijn winterhard. Je kunt daarom zonder problemen kippen houden in de winter. Toch kan het handig zijn om voor sommige kippenrassen het kippenhok winterproof te maken. Enkele Aziatische rassen, zoals de Serama, hebben namelijk wel moeite met temperaturen onder nul. Hoe je de kippen de winter doorhelpt vind je in het eerder genoemde artikel.

Het nachthok winterproof maken

De allereerste stap om het nachthok winterproof te maken is om ervoor te zorgen dat er voldoende ventilatie is. Hiermee voorkom je een hoge luchtvochtigheid in het hok. Een hoge luchtvochtigheid kan omslaan in waterdamp wat neerslaat op de kammen en lellen van de kippen. Hierdoor zullen de kopversierselen bevriezen zodra de kippen naar buiten lopen.

Voor de niet winterharde kippenrassen kun je het kippenhok isoleren of licht verwarmen. Maak het nooit te warm maar zorgen dat de temperatuur net boven nul graden blijft. Dit kan je uitstekend regelen met een simpele mechanische thermostaat Voor het gemak zijn er ook complete kippenhokken, inclusief nachthok te koop met verwarming en isolatie. Dit winter ‘nofrost’ kippenhok is hierdoor ideaal voor de kleinere kippenrassen.

Drinkwater tijdens de winter

Als het matig vriest kan het een makkelijke oplossing lijken om warm of heet water aan de kippen te geven om te voorkomen dat het snel bevriest. Dit is geen goed idee. De waterdamp stijgt op en komt op de kopversierselen terecht. Deze bevriezen en kunnen hierdoor afsterven. Een drinkbakverwarmer houdt het water ijsvrij zonder het drinkwater tot hoge temperaturen de verwarmen, waardoor het de ideale oplossing is tegen bevroren drinkwater in de winter.