Ongediertebestrijding

Ongedierte bij kippen zorgt voor stress en daarbij is het risico aanwezig dat de kippen opgegeten worden. Kippenhuis heeft allerlei middelen om ongedierte uit je kippenhok en kippenren te houden, van muizen tot marters en vossen. In ons assortiment vind je vangkooien, muizenvallen en rattenvangers. Voor ongedierte op je kippen zelf, zoals de bloedluis of veerluis, verwijzen we je graag naar onze apotheek.

Meer informatie over Ongediertebestrijding
Tonen als Grid List

Producten 25-44 van 44

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 25-44 van 44

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ongedierte voorkomen in het kippenhok

Bij de aanschaf van kippen en een kippenhok vergroot je de kans op ongedierte zoals muizen en ratten. Zeker als je het kippenvoer in een losse schaal of in de kippenren strooit. Een Trapbak is een ideale voerbak om ongedierte in het kippenhok te voorkomen. Doordat de voerbak pas open gaat als de kippen op de trap gaan staan kunnen de muizen en ratten er niet bij komen.

Ongedierte weren met een automatisch kippenluik

Een andere mooie oplossing om ongewenste gasten uit het kippenhok te houden is een automatische kippenluik. Een elektrische apparaatje, die ook op batteren werkt, laat op tijd of met een lichtsensor de kippendeur automatisch omhoog en omlaag gaan. Hiermee zitten de kippen veilig op het stok en blijven de vossen en marters buiten.

Roofdieren bestrijden met vangkooien

Een vangkooi is een diervriendelijke methode om de kippen te beschermen tegen ongedierte en roofdieren. Wanneer je de kippen wilt beschermen, plaats je de vangkooi in de buurt van het nachthok. Zet de val klaar en leg lokaas in de kooi. Wanneer het roofdier bij het aas probeert te komen, klapt de klep achter het dier dicht en zit deze opgesloten. Je kan vervolgens het dier ergens uitzetten waar je wilt, ver bij de kippen vandaan!  

Muizen bestrijden met muizenvallen

Bij Kippenhuis kan je twee type muizenvallen vinden: een dodelijke klem of een muizenvangkooi. Een klem maakt de muis in één keer dood en een vangkooi geeft je de mogelijkheid de muis ergens ver weg weer uit te zetten. Een diervriendelijke muizenval is daarbij ook veilig voor kleine kinderen.  

Ratten bestrijden

Gebruik een rattenklem of vangkooi om de ratten bij het kippenhok te weren en een rattenplaag te voorkomen. Ratten leven vaak in groepen en de rattenvangkooi die meerdere ratten tegelijkertijd kan vangen is hierdoor een ideale oplossing. De ratten kun je hierna elders uitzetten.  

Ongedierte bestrijden met gif

Rattengif en muizengif inzetten om van het ongedierte af te komen is een effectieve methode. Het ongedierte komt binnen een korte tijd te overlijden, waardoor je snel van een plaag af bent. Om je omgeving en andere dieren veilig te houden, is het raadzaam het gif alleen te gebruiken in een afgesloten muizenval. Gif in combinatie met een vangkooi is dan ook een ideale oplossing. Buitengebruik van gif is namelijk verboden.