Ringen

Kippen- en kuikenringen worden om de poot heen gedaan om de dieren uit elkaar te kunnen houden. Zo kun je verschillende kleurslagen van diverse foktomen/ouders bij elkaar houden zonder dat je uit het oog verliest van welke ouders de kuikens komen. Elk ras heeft zijn eigen pootdikte. Het beste kun je deze opmeten voordat je de ringen bestelt.

Meer informatie over Ringen
Tonen als Grid List

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Grid List

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Waarom een pootring of vleugelmerk?

Er zijn meerdere reden waarom kippen en andere vogels worden geringd. De voornaamste reden is om de kip te kunnen identificeren. Je kunt de genummerde kippen bijhouden in een logboek, zodat je altijd weet om welke kip het gaat. Dit is erg handig bij het fokken. Als je mee wilt doen aan tentoonstellingen, heb je speciale ringen nodig die worden uitgegeven door jouw kleindiervereniging. Ook zijn er vleugelmerken waarmee je de kippen uit elkaar kunt houden.

Ringmaten voor kippen en ander pluimvee

Wij raden je sterk aan om, voordat je de ringen bestelt, de pootmaten van jouw dieren op te meten  omdat je zo de beste garantie hebt dat de ringen om de poten heen passen. Onze klantenservice weet dit namelijk niet uit hun hoofd. Wel hebben wij een matentabel opgesteld zodat je een indicatie hebt welke ring bij jouw kippen past. Bekijk de ringmaten van kippenrassen.

Koop een ring zodat hij net past. Eén mm groter dan de poot is geen overbodige luxe. Een ring die te groot is zit oncomfortabel net als een te strakke ring.

Gemixte ringen pak

De pakjes met ringen die je vindt in ons assortiment zijn standaard. Wij kunnen helaas geen pakjes openbreken om een klein aantal ringen op te sturen. Wel hebben we van de standaardmaten gemixte pakjes gemaakt. Zo kun je kippenringen in de mix kopen.

Ringen van je kleindierverenigingen

Als je bent aangesloten bij een verenging kun je daar ringen bestellen op naam/ras. Elke ring heeft dan zijn eigen nummer. De ringen beginnen met een code van letters. Deze geven aan welke organisatie de ring heeft uitgegeven. Daarnaast wordt het jaar in twee cijfers aangegeven. Het getal 19 geeft daarbij 2019 aan. Ook staat er op de ringen welke maat de ring heeft. Dit kan bijvoorbeeld 9, 16 of 20mm zijn. Als laatste staat er een vijf-cijferig volgnummer op de ring, zodat b elke ring (en dus kip) kan worden vastgesteld wie de ringen heeft besteld. Elk jaartal krijgen de ringen een andere kleur. Deze ringen zijn nodig als je aan tentoonstellingen wilt meedoen.