Ringen

Kippen- en kuikenringen worden omgedaan om de dieren uit elkaar te houden. Zo kun je verschillende kleurslagen van diverse foktomen bij elkaar houden zonder dat je vergeet van welke ouders de kuikens komen. Elk ras heeft zijn eigen pootdikte. Het beste kun je deze opmeten voordat je de ringen besteld.

Kippenringen en ringen voor ander pluimvee zijn bij Kippenhuis standaard op voorraad. We bieden gemiddeld 10 kleuren per maat ring. Ringen uit voorraad besteld voor 21:30 uur worden dezelfde dag nog verzonden.

Tonen als Grid List

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

19 producten

Van hoog naar laag sorteren

Waarom kippen ringen?

Er zijn meerdere reden waarom kippen en andere vogels worden geringd. De voornaamste reden is om de kip te kunnen identificeren. Je kunt de genummerde kippen bijhouden in een logboek, zodat je altijd weet om welke kip het gaat. Dit is erg handig bij het fokken. Als je mee wilt doen aan tentoonstellingen heb je speciale ringen nodig die worden uitgegeven door jouw kleindiervereniging.

Gemixte ringen pak

De pakjes met ringen die je vindt in ons assortiment zijn standaard. Wij kunnen helaas geen pakjes openbreken om enkele ringen op te sturen. Wel hebben we van de standaardmaten gemixte pakjes gemaakt. Zo kun je een kippenringen mix kopen in 8mm, 12mm en 16mm. Elk met 10 verschillende kleuren.

Ringen van je kleindierverenigingen

Als je bent aangesloten bij een verenging kun je daar ringen bestellen op naam/ras. Elke ring heeft dan zijn eigen nummer. De ringen beginnen met een code van letters. Deze geven aan welke organisatie de ring heeft uitgegeven. Daarnaast wordt het jaar in twee cijfers aangegeven. Het getal 19 geeft dus 2019 aan. Ook staat er op de ringen welk maat de ring heeft. Dit kan bijvoorbeeld 9, 16 of 20mm zijn. Als laatste staat er een vijfcijferig volgnummer op de ring, zodat bij elke ring (en dus kip) kan worden vastgesteld wie de ringen heeft besteld. Elk jaar krijgen de ringen een andere kleur.

Kippenringen kleur per jaar

Kippenringen kleur 2016: Zwart
Kippenringen kleur 2017: Geel
Kippenringen kleur 2018: Blauw
Kippenringen kleur 2019: Groen
Kippenringen kleur 2020: Grijs
Kippenringen kleur 2021: Wit